Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pionirski dom je zakon!

Tudi v Pionirskem domu so te dni vstopili v novo šolsko leto. Na široko so odprli svoja vrata in z veseljem spremljajo smeh otrok na hodnikih ter radovednost in iskrenost, ki se širi iz učilnic.

Novo šolsko leto - naj živi kultura, naj živi skupnost

“Veseli smo, da se je k nam vrnila večina tečajnikov in tečajnic,” poudarja direktorica Pionirskega doma Viktorija Potočnik in dodaja: "Pionirski dom je vodilna izobraževalna ustanova na področju kulturno-umetniškega in jezikovno-kulturnega izobraževanja mladih. Eden izmed naših ciljev je krepljenje skupnosti in izpostavljanje pomena kulture."

Številne novosti v Pionirskem domu

V novo šolsko leto so v Pionirskem domu vstopili s številnimi novostmi: tečajem sinhronizacije, musicala ter učenjem pisanja avtorskih pesmi. Veselimo pa se tudi vseh festivalov, ki nas čakajo v novem šolskem letu. Otroški festival gledaliških sanj bo letos praznoval osemnajsti rojstni dan, na festivalu znanosti in umetnosti HOKUS POKUS pa bodo raziskovali možgane.

Eva Moškon in Urša Strehar Benčina: V Pionirskem domu se učimo življenja!

Urša Strehar Benčina in Eva Moškon sta pedagoginji v Pionirskem domu. “V novem šolskem letu želim svoje tečajnike in tečajnice priučiti vrednot gledališke improvizacije. To so: sprejemanje, upoštevanje drugih, razvoj kritične misli, sposobnost dvosmerne komunikacije in pozitiven in funkcionalen odnos do napak,” nam zaupa Urša Strehar Benčina. Eva Moškon pa dodaja: “Zelo sem srečna, ko spremljam razvoj in napredek mojih tečajnikov. Ko me povabijo na svoj prvi koncert, sem vzhičena.”

Še je čas, da se nam pridružite tudi vi!

Vpisi v Pionirski dom še vedno potekajo. Številni otroci so skozi vrata Pionirskega doma te dni zakorakali prvič. Odzivi staršev so prekrasni. Ena izmed mam sporoča: “Pionirski dom je zakon. Moj zadržan otrok je zvečer rekel: “Nisem pričakoval, da bo tak zelo lepo. Zdaj vem, da lahko tudi fantje plešejo.”

 

Oglejte si tudi