Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

EKO mesec - maj 2021

PLANET, KI NE RASTE – OVIRA ALI IZZIV ZA DRUGAČEN RAZVOJ?

Pandemija virusa covid-19 nas je še dodatno opozorila, kako pomembna je skrb za okolje. Podnebne spremembe, ki smo jim priča v zadnjih desetletjih, so nas pripeljale tako daleč, da bomo morali o razvoju našega planeta razmišljati na vsakem koraku. Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani zato mesec maj posveča ekologiji v najširšem pomenu. K širjenju idej s področja boja proti podnebnim spremembam smo zato v sodelovanju s Študentskim domom Ljubljana povabili različne strokovnjakinje in strokovnjake.

Predavanja bodo potekala v okviru Eko meseca - maj 2021. Za dodatno gibalno motivacijo na lasten pogon pa nadaljujemo izziv: V 61 dneh peš okoli sveta, ki vabi vse k beleženju korakov, da dosežemo skupni cilj, to je 20.000.000 korakov. Vsi dogodki so v celoti brezplačni in potekajo prek spleta, obvezna pa je prijava prek POPR-a.

PROGRAM

1.– 31. 5. 2021: Izziv: V 61 dneh peš okoli sveta #korakamokolisveta

Še vedno se nam lahko pridružiš v izzivu »V 61 dneh peš okoli sveta«. Pot okoli sveta je dolga 20.000.000 korakov, zato tudi tebe potrebujemo za dosego cilja, saj smo trenutno na pol poti.

Kaj moraš storiti?

Na mobilnem telefonu aktiviraj aplikacijo za beleženje korakov. Vključi se v FB skupino Izziv: V 61 dneh peš okoli sveta. V skupini objavi svoja tedenska poročila (posnetek zaslona).

V izzivu lahko sodelujete tudi, če nimate Facebooka.

Organizator dogodka:
Univerza v Ljubljani, Center za obštudijsko dejavnost
Študentski dom Ljubljana

vir: Univerza v Ljubljani

Oglejte si tudi