Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Napovedujemo Film pod zvezdami 2019

Na Ljubljanskem gradu bo tudi to poletje filmsko obarvano. Od 11. julija do 3. avgusta vas vsak večer vabimo k ogledu filmskih poslastic pod zvezdnim nebom. Vstopnice so že v prodaji.

Filmsko poletje začnemo z Ne bom več luzerka 

Začnemo v četrtek, 11. julija, s prvencem Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnikom vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.
Film pod zvezdami bomo 3. avgusta sklenili s tradicionalno Vikendovo predpremiero. Letos bo to rokenrol komedija o glasbi, sanjah, prijateljstvu in ljubezni Yesterday, ki jo je režiral Danny Boyle (Revni milijonar, Trainspotting).

Velike ikone na filmskem platnu

Letošnji izbor so močno zaznamovale vélike ikone iz sveta filma, športa, glasbe, baleta in književnosti. V njem med drugim najdemo filme o enem največjih nogometašev vseh časov Diegu Maradoni, ameriškem plezalcu Alexu Honnoldu, filmskem avtorju Pedru Almodovarju, popularnih glasbenikih Freddieju Mercuryju in Eltonu Johnu, legendarnih opernih pevcih Marii Callas ter Lucianu Pavarottiju, ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu in francoski pisateljici Sidonie-Gabrielle Colette.

Festivalske uspešnice

Kot vsako leto doslej na Filmu pod zvezdami predstavljamo tudi festivalske uspešnice. Dokumentarec Diego Maradona Asifa Kapadie (Amy) in avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti Bolečina in slava (Dolor y gloria) Pedra Almodovarja na spored predpremierno prihajata naravnost s festivala v Cannesu. Prikazali bomo tudi otvoritveni film letošnjega canskega festivala, zombi komedijo Mrtvi ne umirajo (The Dead Don't Die) Jima Jarmuscha.

S Peugeotovo predpremiero biografskega dokumentarca Pavarotti bomo predstavili presunljiv in intimen portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov, Luciana Pavarottija. Predpremierno bo na sporedu tudi Beli vran (The White Crow), biografska drama o velikem baletniku Rudolfu Nurejevu in njegovem prebegu na Zahod v režiji britanskega igralca Ralpha Fiennesa.

Gremo na Film pod zvezdami

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30 uri. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, bodo podnapisi tudi v angleščini. Cena vstopniceznaša 5 evrov, za predpremiere in posebno projekcijo 6 evrov. Vstopnice so že v prodaji.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21.30 uri v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji, ob 19. in 21.30 uri.

Oglejte si tudi