Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

MUZEJSKA scena

NOVO v sezoni 2020/2021 Muzejsko-gledališki projekt za mlade od 9 do 14 let

(teatralno, navdušujoče za otroke)
Te privlači gledališče, rad nastopaš in si dober v igri? Uživaš na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te interese združil na muzejsko-gledališkem krožku?! Od oktobra do januarja bomo z igro vlog spoznavali koliščarje in podoživeli, kakšen je bil njihov družinski vsakdan ob jezerskem bregu. Od marca do junija pa bomo odpotovali na ulice rimske Emone in se vživeli v vloge njenih prebivalcev. Utrip mesta bomo lovili z improvizacijskimi disciplinami in drugimi elementi gledališke pedagogike. 

 

(umirjeno, pomirjujoče za starše)
Z raznolikimi in igrivimi elementi gledališke pedagogike se bodo otroci, stari od 9 do 14 let, v majhnih skupinah vživljali v različna časovna obdobja in prostore današnje Ljubljane. Pri tem bodo razvijali naslednje veščine: razvijanje empatije, izboljšanje komunikacije, razvijanje pozornosti, sledenje zgodbi ter povezovanje in sodelovanje s sovrstniki. Samozavest, jasnost izražanja, drža in zavedanje telesa so znanja, ki bodo vašemu otroku v življenju gotovo koristila. Z gledališčem predmetov in improvizacijo se bodo otroci spoznavali pod mentorstvom Jasmine Bejtović, sicer članice igralskega ansambla Šentjakobsko gledališče in dolgoletne sodelavke muzeja.

 

(motivacijsko za otroke)
Si za? Potem reci staršem, da te vpišejo! Da jih boš lažje prepričal, uporabi svoje igralske veščine.

 

(motivacijsko za starše)
Srečanja bodo potekala v Mestnem muzeju Ljubljana, Gosposka 15, ob torkih od 16:30 do 18:00. Sezono sestavljata dva zaokrožena sklopa (udeležba je možna samo na enem, zaželena pa na obeh skopih): KOLIŠČARJI od oktobra 2020 do februarja 2021 & EMONCI od marca do junija 2021.

 

Oba sklopa bomo zaključili s končno produkcijo. Cena je 19 EUR/mesec na otroka. Prvo srečanje bo v torek 6. oktobra ob 16:30. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na prijava@mgml.si.

Oglejte si tudi