Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Izbrali smo Naj blok v Ljubljani za leto 2019

Naj blok v Ljubljani za leto 2019 je postal blok na Beethovnovi ulici 9 v Četrtni skupnosti Center. Stanovalcem bloka smo podelili plaketo in zastavo Naj blok in 20 sadik vrtnic Ljubljana ter jim omogočili ugodnejšo ceno elektrike javnega podjetja Energetika Ljubljana za skupne prostore v bloku.

Na razpis za Naj blok 2019 smo prejeli 12 prijav, v finalni izbor pa se je uvrstilo 6 večstanovanjskih stavb.

Zmagali so stanovalci bloka na Beethovnovi ulici 9, drugo in tretje mesto so si razdelili stanovalci blokov na Rašiški ulici 1 (Četrtna skupnost Šiška) in na Ulici Polonce Čude 3 (Četrtna skupnost Golovec), v finalu pa so bile še naslednje večstanovanjske stavbe: Jakčeva ulica 40 (Četrtna skupnost Golovec), Gospodinjska ulica 23 (Četrtna skupnost Šiška) in Krimska ulica 9 (Četrtna skupnost Trnovo).

Že četrti naj blok v Ljubljani

Akcijo Naj blok v Ljubljani smo izvedli že četrto leto zapored; na pobudo meščana smo jo zasnovali leta 2016, ko je Ljubljana nosila naziv zelena prestolnica Evrope 2016.
Osnovni namen akcije je spodbuditi stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da po svojih najboljših močeh vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja. S tem želimo ohraniti zavedanje, da je Ljubljana mesto, ki ves čas stremi k zelenim aktivnostim na vseh področjih.

Z akcijo bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj želimo še naprej krepiti zavedanje, da je Ljubljana meščanom in obiskovalcem prijazno mesto, ki spodbuja in podpira zelene aktivnosti na vseh področjih.

Oglejte si tudi