Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Umetnost s kavča

Pestro kulturno življenje v Ljubljani živi naprej, le v drugačnih oblikah ga prinašamo v vaše domove. Številne umetniške stvaritve si lahko te dni ogledate kar z domačega kavča

Koncerti s kavča

V obdobju, ko je zdravje na prvem mestu in ostajamo doma, na Festivalu Ljubljana pripravljajo poseben cikel Koncerti s kavča, na katerih se bodo predstavili odlični glasbeniki mlajše generacije.
Pripravljajo tri sklope koncertov – godalnega, klavirskega in pihalnega. Prvi bo na vrsti godalni, že danes, 2. aprila, ob 18. uri. Nastopili bodo violinistka Ana Mezgec, Gaja Ana Zvonar na violi in violončelistki ter violončelista Vita Peterlin, Katarina Leskovar, Bernardo Brizani in Peter Kaiser.
Koncerte lahko spremljate na FB strani Festivala Ljubljana.

Filmi s kavča

Ste naveličani vsakdanjih oddaj in Hollywoodske produkcije? Člani Mestne knjižnice Ljubljana si lahko preko platforme Kanopy kar doma brezplačno ogledate odlične filme, ki bodo od vas zahtevali malce več razmisleka. Brezplačno vam je na voljo več kot 30 tisoč naslovov filmov, med katerimi so tudi video vsebine za otroke.
Podrobnosti najdete tukaj.

Na spletni strani Kinodvora v rubriki #FilmNaDan in na Facebook strani vsak dan objavijo izbrano filmsko vsebino, ki je na voljo brezplačno za ogled. Običajno so vsebine povezane z avtorji in festivali, ki potekajo v Kinodvoru.

Predstave s kavča

Mestno gledališče ljubljansko je svoje aktivnosti preselilo na Facebook in Youtube, kjer najdete posnetke njihovih predstav ter številne zanimive vsebine o tem, kaj počnejo njihovi igralci, ko ne morejo stati na odru.

Tudi v Slovenskem mladinskem gledališču ostajajo aktivni. Pripravili so program Spletno Mladinsko, v okviru katerega si lahko na njihovi spletni strani ogledate posnetke predstav iz zadnjega obdobja, pogovore iz cikla Dežela pridnih in druge diskurzivne programe.

 

Oglejte si tudi