Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Poletna muzejska noč 16. junija na razstavi Moja Ljubljanica

Tretjo soboto v mesecu juniju že tradicionalno poteka Poletna muzejska noč, ko muzeji in galerije v večernih urah odpremo svoja vrata. Pridružujemo se ji tudi na razstavi Moja Ljubljanica, ki jo na ta dan lahko brezplačno ogledate med 18.00 in 24.00.

Spoznajte reko Ljubljanico, njeno skrivnostno kraško zaledje, številne arheološke najdbe iz njene struge ter zgodovino razvoja Vrhnike, na katero je imela reka velik vpliv. Oglejte si več kot 300 najdb iz Potočnikove zbirke, repliko najstarejšega lesenega kolesa na svetu ter spoznajte zgodovino preko številnih taktilov in zgodovinskih virov.

 

PROGRAM POLETNE MUZEJSKE NOČI:


Javni vodenji

Ob 19.00 in 22.00 uri se lahko pridružite javnemu vodenju po razstavi.

Prijave zbiramo do petka 15.6. na info@mojaljubljanica.si.

 
Program za družine

18.00 – 24.00

Za družine pripravljamo pester nabor družabnih iger, preko katerih boste na zabaven in igriv način spoznali porečje Ljubljanice. Preizkusili se boste lahko v igri Spoznajmo porečje Ljubljanice in na zabaven način spoznali značilnosti območij skozi katera teče Ljubljanica, njenih sedem imen, se sprehodili po številnih kraških poljih in ponikali v prelepe kraške jame. Namesto figuric pa se boste po igralnem polju sprehodili kar sami!

 
Kulturno – umetniška tržnica

18.00 – 21.00

Dogajanje poletne muzejske noči bo popestrila kulturno – umetniška tržnica, kjer se bodo na stojnicah, v avli ter učilnici razstavišča, predstavili lokalni ustvarjalci in umetniki s svojimi izdelki. Pridružili se boste lahko tudi delavnici kvačkanja.

Lepo vabljeni!

Oglejte si tudi