Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

MESEC KULTURE IN UMETNOSTI

Mesec marec je na Centru za obštudijsko dejavnost tradicionalno posvečen dogodkom na področju kulture in umetnosti. Študentke in študenti bodo na delavnici spletnega komuniciranja lahko izvedeli vse o kulturi obnašanja na spletu, prek spleta bodo potovali v najznamenitejše muzeje pri nas in po svetu, se vključili v kulturni zoom kviz ter preverili svoje znanje na področju kulture in umetnosti, spoznali prejemnice in prejemnike najvišjih umetniških priznanj Univerze v Ljubljani ter uživali v stand-up večeru.

PROGRAM MESECA KULTURE IN UMETNOSTI

Od 1. do 31. 3. 2021, Virtualni ogledi kulturnih in naravnih znamenitosti

Epidemiološke razmere so omejile naše možnosti potovanja in raziskovanja kulturnih znamenitosti pri nas in po svetu. Obenem so spodbudile organizacije, da iščejo druge možnosti predstavitve svojih znamenitosti. Tako lahko spoznate Slovenijo kar s svojega naslonjača.

Od 1. do 31. 3. 2021, predstavitev prejemnic in prejemnikov nagrad Univerze v Ljubljani za dosežke na področju umetnosti

Univerza v Ljubljani s priznanji za pomembna umetniška dela umetnicam in umetnikom omogoča enakovreden vstop v akademsko kariero, kot so ga deležne znanstvenice in znanstveniki z doseženim doktoratom znanosti. Letošnjih 20 prejemnic in prejemnikov umetniških priznanj predstavljamo tukaj.

10. 3. 2021 ob 17. uri, delavnica: Kultura spletnega komuniciranja s Ksenijo Benedetti

Kakšno ogledalo si postavljate, kadar komunicirate preko spleta? Na kaj je treba biti pozoren pri srečanjih v virtualnih okencih? Kako napisati primerno uradno elektronsko sporočilo? Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja boste izvedeli na spletnem srečanju s Ksenijo Benedetti, ki je 18 let vodila Protokol Republike Slovenije in že 20 let o poslovnem protokolu predava različnim javnostim.

17. 3. 2021 ob 20. uri, Kulturni zoom kviz

Vabimo na kulturni zoom kviz večer, kjer ne bo samo zabavno druženje, ampak tudi rekreacija za možgane! Obštudijsko bosta aktivni obe možganski polovici, sproščali se bodo hormoni sreče... serotonin in dopamin bosta na višku.

24. 3. 2021 ob 20. uri, Stand up show z Gašperjem Bergantom in Maticem Kokošarjem

Gašper znan kot oseba, ki s svojim Zgornjesavinjsko narečjem in s specifičnim humorjem podira meje sprejemljivega. Matic Kokošar je študent, ki rad pove dogodivščine iz študentskih domov Rožni Dolini. Sploh lahko kdo bolje od Gašperja in Matica skozi šalo predstavi PRISTNO ŠTUDENTSKO življenje?

Na dogodke se je potrebno prijaviti prek prijavnega portala https://popr.uni-lj.si/.  

Kontakt in več informacij: cod@uni-lj.si, M: 030 641 648 (Ivanka Stritar)
Organizator: Univerza v Ljubljani, Center za obštudijsko dejavnost, Študentski dom Ljubljana


vir: Univerza v Ljubljani

Oglejte si tudi