Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Halloween festival

Desetdnevno dogajanje ponuja velik nabor strašnih doživetij za otroke, družine, odrasle in skupine. Letošnji program je obogaten s Sekirometom, “Storytelling večerom”, Večerom grozljivk, burgerjev in piva ter drugimi (pre)strašnimi vragolijami. Festival ima poseben utrip tudi zaradi izjemno dovršene tematske dekoracije prizorišča.
Slovenci vsako leto kažemo več zanimanja za kostume, doživljajske programe in strašna doživetja, ki so tradicionalno povezana  z Nočjo čarovnic oziroma Halloweenom.  V Orehovem gaju sledijo povpraševanju na trgu zato so program letošnjega Halloween festivala obogatili z novimi doživetji, ki prav nikogar ne bodo pustila hladnega.  

 

Potem ko so organizatorji festivala v prejšnjih letih že predstavili Savorja, močvirsko pošast, ki sicer domuje v reki Savi, bodo letos v ospredju tudi druge temačne figure, ki bodo prvič obiskale festival.  Šušlja se o napadu zombijev na posestvo Orehovega gaja, zato so posebej v ta namen pripravili tudi posebno dogodivščino – Sekiromet oziroma metanje sekire v zombije. Veliko zanimanja je za Usodno noč in Storytelling večer, ne zaostajajo pa tudi vsi ostali programi.

 

Halloween festival se začenja v petek 26.10.2018, z večerom kratkih grozljivk, burgerjev in piva. Vstopnine za otvoritveni dogodek ni.

Od sobote 27.10. pa do nedelje 4.11., kar devet dni torej, bo na začaranem posestvu Orehovega gaja potekal ves preostali program.

 

Otroci lahko izbirajo med tremi različnimi doživetji in sicer Čarovniško šoloDnevno strašno potjo in Halloween delavnicami, kjer bodo ustvarjali čarovniška bitja. Za odrasle je tokrat na voljo kar sedem Halloween izkušenj, od manj strašnih do takih, ki bodo kolena zatresle tudi najbolj neustrašnim.

 

Halloween festival bo svoj prvi vrhunec doživel na Noč čarovnic, s Storytelling večerom, drugi vrhunec pa se bo zgodil 2. novembra, ko se bodo najbolj drzni in popolnoma neustrašni družili na “Usodni noči”.

 

Posebnost Halloween festivala je tudi zelo skrivnostna kulinarična ponudba s črnim burgerjem, čarovniško čorbo, čarobnim šmornom in magičnim kostanjem, glavni kuhar “Čarovnik Gregor”pa napoveduje tudi poseben punč, ki ima nadnaravno moč .... 

Ves program si lahko ogledate na spletni strani www.halloween-festival.si, tam so na voljo tudi rezervacije vstopnic. 
Vstop na festivalsko prizorišče je sicer popolnoma brezplačen. 

Oglejte si tudi