Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Bliža se strateška energetska konferenca En.odmev 018

En.odmev 018: o digitalizaciji in globalnih trendih z vidnimi imeni iz sveta energetike Ena najodmevnejših strateških energetskih konferenc En.odmev 018 v organizaciji Montela Energetike.NET bo v četrtek, 8. marca 2018, v hotelu Intercontinental v Ljubljani. Že enajstič zapored bo združila najvidnejše energetske strokovnjake in odločevalce iz domačega in tujega energetskega sektorja: informacije in poglede na digitalno transformacijo energetike bodo med drugim delili Filip Kowalski iz družbe SAP, dr. Ben Todd iz londonskega podjetja ECUBES ARCOLA IMS, državni sekretar Tadej Slapnik, direktor Agencije ACER Alberto Pototschnig in veleposlanica Velike Britanije Sophie Honey, ki je tudi častna pokroviteljica konference. Prvič pa bodo na En.odmevu predstavljene tudi ‘blockchain’ tehnologije.

Strateška energetska konferenca En.odmev 018 se po letu dni vrača z aktualnimi vsebinami in še odmevnejšimi govorci. Program, ki bo posvečen predvsem digitalizaciji, globalnim trendom in napredni oskrbi z energijo danes in v prihodnosti, bosta vodila Urška Majdič in Tin Vodopivec. Enajsta izvedba konference bo naslovila vprašanja o energetskih družbah prihodnosti: kakšno je povezovanje med njimi, kdo bo zares zasedel mesto na področju napredne oskrbe z energijo in kako poteka digitalna transformacija energetike. V razpravah bo sodelovalo 22 izbranih domačih in tujih energetikov, organizator pa letos pričakuje več kot 150 udeležencev.

 

O digitalizaciji energetike in globalnih trendih bo govora že v prvem delu programa, ko bodo mnenja soočili vodja javnih storitev in naravnih virov v SAP srednja in vzhodna Evropa Filip Kowalski, podpredsednik mednarodne svetovalne družbe A. T. Kearney Marko Derča, direktor Solvere Lynx Arne Mislej, direktor Schneider Electric Slovenija Srečko Bezjak in Gregor Novak iz SunContract-a.

 

Uvodoma bodo zbrane nagovorili tudi državni sekretar Tadej Slapnik, direktor Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev ‒ ACER Alberto Pototschnig, direktor družbe GEN energija Martin Novšak in veleposlanica Velike Britanije in častna pokroviteljica konference Sophie Honey.

 

V drugem delu programa se bosta zvrstili dve omizji: osrednje omizje na temo digitalne transformacije energetike in sklepno omizje o napredni oskrbi z energijo danes, jutri in pojutrišnjem. Tri krajša predavanja med omizjema bodo vodili dr. Ben Todd iz londonskega podjetja ECUBES ARCOLA IMS s predstavitvijo globalnih energetskih trendov in slovensko-britanskega projekta s področja vodikovih tehnologij, Gregor Novak iz SunContract-a s predstavitvijo prve platforme za P2P trgovanje z električno energijo s podporo blockchain tehnologije ter Aleš Mrvar iz Siemensa, ki bo spregovoril o energetskem menedžmentu kot temelju za pametno oskrbo.

 

Zaradi pričakovane visoke udeležbe so zaželene prijave preko spleta (tukaj), kjer je objavljenih tudi več informacij, ali preko e-maila: urednica@energetika.net. 

Oglejte si tudi