Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Video: Kako smo uporabili odslužene nogometne žoge

Se še spomnite okrašene Stritarjeve ulice z odsluženimi nogometnimi žogami? Vas zanima, kako so prišle tja in kaj se je nato zgodilo z njimi?

Povezujemo šport in ponovno uporabo

V Ljubljani izvajamo številne projekte krožnega gospodarstva, pri enem izmed njih - predelavi odsluženih nogometnih žog – smo povezali krožno gospodarstvo in šport.
V sklopu priprav na UEFA evropsko prvenstvo do 21 let, ki je spomladi potekalo v Ljubljani, smo Stritarjevo ulico okrasili z odsluženimi nogometnimi žogami. Te so nam podarili ljubljanski športni klubi, osnovne šole ter meščanke in meščani.
Alenka in Maja iz Kulturno ekološkega društva Smetumet sta iz zbranih žog izdelali unikatno ulično okrasitev. Tu pa se pot žog še ni končala – del zbranih žog so učenke in učenci OŠ Oskarja Kovačiča predelali v unikatne cvetlične lončke, del pa smo jih podarili Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana in Živalskemu vrtu Ljubljana, kjer si z njimi čas krajšajo živali.

Naša pot v krožno družbo 

V Mestni občini Ljubljana smo prepričani, da bo usmerjanje iz linearnega v krožno gospodarstvo v prihodnje pomembno vplivalo ne samo na proizvodnjo in gospodarstvo, ampak na celotno družbeno ureditev ter na spremembo naše miselnosti. Če se bomo naučili rabiti in porabiti manj, stvari uporabiti večkrat in še naprej sledili načelom delitvene ekonomije, bomo zmagovalci mi in naše okolje. V Mestni upravi MOL ter v javnih podjetjih, javnih zavodih in četrtnih skupnostih že izvajamo številne projekte krožnega gospodarstva. Ogledate si jih lahko tukaj.

vir: MOL

Oglejte si tudi