Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

20. obletnica Koroškega društva za osteoporozo

Ob praznovanju 20-letnice delovanja Koroškega društva za osteoporozo Ravne na Koroškem je v Kulturnem centru na Ravnah potekala slavnostna prireditev posvečena temu častitljivemu jubileju.

''V mesecu decembru Koroško društvo za osteoporozo  s sedežem na Ravnah  na Koroškem praznuje 20. letnico obstoja. S ponosom se lahko ozremo na prehojeno pot, katero je iz 18. ustanovnih članic danes število že preseglo,1060 članov. Veseli smo, da smo po pandemiji COVID  v letošnjem letu vpisali novih 28 članov'', je o društvo povedala predsednica Koroškega društva za osteoporozo Marijana Sterkuš.                  

Kot že samo ime pove, se v Koroškem društvu za osteoporozo družijo članice in člani iz vseh koroških občin. Tako kot v vsa društva z  zdravstveno tematiko se lahko tudi v njihovo društvo vključi vsak, ki ga zanima njihov program. Veliko njihovih članic in članov ima zdrave kosti, a se zavedajo, kako pomembna je preventiva. Zato je tudi najbolj priljubljena dejavnost društva terapevtska telovadba, ki jo vodijo diplomirane fizioterapevtke. Organiziranih je torej kar 12 skupin po posameznih krajih koroške regije. Njihova glavna motivacija je druženje, skupaj so močnejši in bolj vplivni.

Poleg osrednje govornice predsednice društva Marijane Sterkuš smo prisluhnili še županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu, ki se je ob jubileju zahvalil vsem, ki dolga leta delujejo v društvu. Še posebej obema predsednicama društva, zdajšnji in ustanoviteljici društva Jelki Lečnik in tudi vsem  članicam in članom, ki prispeva k boljši kakovosti življenja in skrbijo za zdravje.             

Na odru so skupaj z občinstvom v dvorani praznovali tudi učenke in učenci OŠ Koroški jeklarji ter Podružnice Kotlje. Plesna skupina petošolk iz matične šole ter folklorna skupina »Špic Kotuljci« so nam prikazali, kako so se otroci igrali, kako plesali in oblačili nekoč in danes.

Folklorna skupina se je predstavila z otroško ljudsko igro in dvema ljudskima plesoma iz starih časov, starejše deklice pa so z igro, gibi in obleko prikazale odraz današnjega časa.

Za prijetno vzdušje se je premierno predstavil pevski duet, ki ga poleg bratske ljubezni druži tudi veselje do glasbe. Tone Brinar je na sintisajzerju spremljal petje s sestro Marijo Štih, članico Koroškega društva za osteoporozo Ravne na Koroškem,

Pod taktirko Metke Dobnik je zapel pevski Ženski pevski zbor Solzice iz Kotelj. Sprva je zbor deloval pod okriljem Koroškega društva za osteoporozo. Sedaj zbor deluje kot samostojna skupina Kulturnega društva Kotlje.

Zanimiv in prijeten večer je zaokrožil ples. Na odru se je zasukala in poskrbela za prijetno vzdušje  Folklorna skupina Luke Kramolca Šentanel.

Večer je s prepletanjem besed, obogatila moderatorka Anja Vajde.

Oglejte si tudi