Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-2°C

Zgodovinska izvirnost Slovenije

10863
Organizator: KUD Klati Vitez in Založba Turistika
Naj zgodovina ponovno postane učiteljica življenja ...
ZGODOVINSKA IZVIRNOST SLOVENIJE

V Barbovi graščini na Veseli Gori pri Šentrupertu 5. in 19. maja 2018 ob 19. uri - VSTOP PROST

Zaradi prevelikega obsega je predavanje razdeljeno na dva dela: 1. Predavanje obsega obdobje prazgodovine do Rimskega imperija. Traja približno dve uri. 2. Predavanje od konca Rimskega imperija do leta 1919. Traja približno dve uri.

Opis predavanja: Današnji Slovenci smo potomci evropskih staroselcev, na tem področju živimo že od vekomaj. Pojem Slovani so uvedli v 19. stoletju in to zaradi jezikovne podobnosti našega jezika z ostalimi. Kasneje so Slovanstvu dodali še kulturo, vero, narodnost, kar je popolnoma neustrezno. Imamo izvorno vero in bajeslovje, ki sta bogati in vseobsegajoči. Lahko bi dejali, da imamo vse, kar imajo veliki, morda celo več, saj nas odlikuje izvirnost.    

Potek predavanja: Predavanje teče po kronološkem zaporedju. Pri vsakem opisu posameznega obdobja ali dogodka razložim pisne vire, arheološke najdbe, ljudsko izročilo, bajeslovje, izvorno vero (oz. tiste, ki so na voljo). Celotna zgodovina je predstavljena v dopolnjujoči in nepretrgani zgodbi, imenovani Zgodovinska izvirnost Slovenije. 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.