Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
14°C
7°C
JUTRI
17°C
10°C

Začetni tečaj GRAFIČNIH TEHNIK


Prva stopnja začetnega tečaja grafičnih tehnik traja 50 polnih ur in poteka enkrat tedensko ob torkih od novembra 2020 do marca 2021 od 17.00 do 20.00 v MGLC Grafičnem ateljeju. Obsega štiri kurze s seznanitvijo z grafičnimi tehnikami sitotiska, linoreza, suhe igle ter mezzotinte v kombinaciji s suho iglo. Tečaj vodijo uveljavljeni likovniki in mentorji Jakob Puh, Aleksandra Zalokar, Mojca Zlokarnik ter Boge Dimovski.

Dan odprtih vrat ateljeja in uvodno srečanje mentorjev z zainteresiranimi tečajniki
sobota, 10. oktober, 10.00–12.00, Grafični atelje MGLC.

Predstavijo se mentorice in mentorji grafičnih tečajev. Svoja dela in izkušnje lahko predstavijo tudi zainteresirani tečajniki.

 

Začetek tečaja v torek, 3. novembra, ob 17.00.

Na tečaju udeleženci spoznajo navedene grafične tehnike, postopek v posamezni tehniki, prek risbe razvijejo ideje za izdelavo matric in izdelajo grafične odtise. Tečaj omogoča individualno delo z usposobljenimi mentorji likovniki z odličnimi pedagoškimi izkušnjami. Primeren je za začetnike in ljubitelje likovnega in grafičnega ustvarjanja; konzultacije in korekcije so prilagojene predhodnemu znanju tečajnikov. Udeležba je omejena na največ 10 udeležencev. Udeleženci tečaja prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju. Začetni tečaj je osnova za vpis v nadaljevalnega, ki ga organiziramo v sezoni 2021–2022. Če ne bo dovolj prijav, se tečaj ne organizira. V primeru velikega zanimanja organiziramo dodatno skupino. MGLC si tudi pridružuje pravico do spremembe terminov in programa ali odpovedi. Tečaj se bo izvajal v skladu s priporočili NIJZ.

Kotizacija za celoletni tečaj je 230 EUR.
Kotizacija vključuje davek na dodano vrednost. Osnovne materialne potrebščine so vštete. Matrice in odtisi ostanejo last udeležencev tečajev.


Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

www.mglc-lj.si/za_radovedne_in_br_ustvarjalne/tecaji_graficnih_tehnik

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi