Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
8°C
-1°C
TOR.
7°C
-2°C

Tri-dnevni tečaj vastuja

9683
Organizator: Inštitut Zlati ključ

Beseda VASTU pomeni prostor ali bivalno okolje.

Vastu je več kot 5000 let staro znanje o ureditvi bivalnega, delovnega prostora in okolice v skladu z naravnimi zakonitostmi in naravnimi elementi ter potrebami in značilnostmi posameznikov, ki v njem delajo, živijo, ustvarjajo.


Je izvorno znanje pri nas bolj poznanega Feng Shuija.

V vsakem prostoru vladajo določene naravne zakonitosti, ki – četudi jih ne poznamo – bistveno vplivajo na naše počutje in dejavnosti, ki jih opravljamo tam.

Hiša, ki jo ustvarimo, prostor, ki ga opremimo ali vrt, ki ga uredimo – je vesolje v malem z vsemi zakonitostmi, ki v njem vladajo in kot tak nam lahko pomaga uravnovesiti različna področja našega življenja: zdravje, odnose, ustvarjalnost, denar, ljubezen…

Za pravo ravnovesje Vastu upošteva pravilno orientacijo, strani neba in naravne zakonitosti. Upošteva okolico in naše lastne značilnosti. Upošteva naravne elemente, ki so povezani s posameznimi smermi .Poznamo 5 naravnih elementov iz katerih smo narejeni tako mi, kot vse okoli nas.

Prvi dan tečaja (sreda 15.1.) – bomo spoznavali teoretično podlago in splošno uporabne praktične napotke za vzpostavitev ravnovesja v hiši, vrtu, poslovnih prostorih.

Drugi in tretji dan tečaja (sreda 22.1. in 29.1.) pa bomo delali na lastnih tlorisih, hišah ali prostorih, ki jih želimo urediti in izboljšati. Dotaknili se bomo vseh področij, ki jih v življenju želimo podpreti, spremeniti in izboljšati ter bomo pogledali, kaj vsak posameznik lahko naredi za spremembo v njegovem bivalnem okolju. Računali in spoznali bomo osebne točke, ki jih ima vsak posameznik 8 in so povezane z zdravjem, obiljem, partnerstvom, življenjsko nalogo na poklicu… Vse bomo začinili in povezali z djotišem – vedsko astrologijo in znanjem o naravnih ritmih ter ayurvedo – vedsko medicino.


Cena tečaja: 130 EUR

Cena vključuje:
- tečaj in gradivo na tečaju
- individualni posvet
- Šri jantro 30x30cm


Prijave in informacije: tina.pipan@isa-institut.org ali na telefon 031 509 130 (Tina).

Vastu ne posega v estetski okus posameznika, prav tako njegov namen ni dekoriranje stanovanja – čeprav je tudi pri tem lahko v veliko pomoč. Vastu poseže v globljo strukturo in naravne vzorce, znotraj katerih se ustvarjajo usklajeni odnosi in življenjska energija. Upošteva kulturne, geografske, klimatske značilnosti ter okolje v katerem živimo.
Prav tako vedno upošteva in spoštuje osebne želje in potrebe ljudi. In njihove značilnosti, saj vsi smo enkratni, posebni, drugačni. Njegova uporaba sega od postavitve enega samega vrča z vodo ali rože na pravilno mesto v stanovanju do pomoči pri načrtovanju in izgradnji večje hiše ali večjega objekta.

O predavateljici:

TINA PIPAN, univ.dipl. org., Djotiš in Vastu svetovalka, svetovalka Bachove cvetne terapije.
Že odkar pomni jo zanima in pritegne narava, stara duhovna znanja in pomoč drugim ljudem. Zato je bila odločitev za študij Djotiša – vedske astrologije in znanja o naravnih ritmih ter Vastuja – vedske arhitekture po smernicah narave, popolnoma »naravna«. Pet let se je izobraževala za Djotiš in Vastu svetovalko ter med tem dokončala tudi izobraževanje za svetovalca Bachove cvetne terapije. Sedaj že veliko let samostojno izvaja Djotiš in Vastu svetovanja po vsej Sloveniji. 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.