Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
23°C
11°C
SOB.
18°C
10°C

Studio 8 predstavlja: Una Košir in Marjanca Jocif Kaj: Duet kljunastih flavt

11091
DeliMarjana Jocif je flavtistka in študentka na oddelku za staro glasbo Akademije za glasbo v Ljubljani. Tekom šolanja na KGBL se je trikrat udeležila tekmovanja TEMSIG, kjer je osvojila več zlatih plaket in posebnih priznanj.

V šolskem letu 2016/17 je od Konservatorija za glasbo prejela Škerjančevo nagrado za dosežke v času šolanja na KGBL. Kot solistka in članica dveh komornih skupin nastopa na mnogih nastopih. Redno se izpopolnjuje na poletnih šolah in seminarjih za kljunasto flavto in komorno igro (festival stare glasbe Musica Locopolitana, Festival Radovljica,...).

Nastopa tudi na koncertih v okviru cikla Prisluhnimo v Operi. Večkrat je nastopila kot solistka z orkestrom; s komornim orkestrom Konservatorija za glasbo je izvedla Bachov Brandenburški koncert št. 4 in Bachovo La Pastorello z godalnim orkestrom Amadeo.

Flavtistka Una Košir je zaključila magistrski študij kljunaste flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Redno se izpopolnjuje na poletnih šolah in seminarjih za kljunasto flavto in komorno igro, prejela pa je tudi več priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih; na TEMSIG-u leta 2013 kot solistka zlato plaketo in prvo nagrado, leta 2015 zlato plaketo z ansamblom La dolce fiamma, na državnem tekmovanju leta 2016 pa je kot solistka prejela zlato plaketo. Sodelovala je tudi na 3. in 4. Mednarodnem tekmovanju iz solfeggia Akademije za glasbo v letih 2015 in 2017, kjer je prejela prvič srebrno in drugič zlato plaketo. Redno nastopa z ansambloma kljunastih flavt La dolce fiamma in Le Phénix. Leta 2014 je na mednarodnem kongresu v Rimu pridobila pedagoško diplomo Willems, poleg študija poučuje tudi kljunasto flavto, glasbeno uvajanje in solfeggio na Glasbenem centru Edgar Willems v Ljubljani.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Dežela okusov
Iksa Vizija
Kadrovska Asistenca-stranski
ABC nepremičnine