Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C

Razstava - Elvis Exhibition: 28.1.2020 - 30.1.2020

##VIEWS##

HAPPY BITRHDAY ELVIS:

ELVIS  - Kralj rock'n'rolla, je sodeloval z najboljšimi glasbeniki in umetniki, ki nas še danes razvajajo z uspešnicami.

»Elvisovi originalni glasbeniki« ki so Elvisa spremljali na njegovi uspešni glasbeni poti v 70' in slovenski »Sam's Fever« so  pripravili pravi glasbeni spektakel, ki bo v januarju zatresel zidove Festivalne dvorane v Ljubljani.

85. rojstni dan Elvisa Presleya pa se bo proslavil tudi v družbi njegove sestrične Donne Presley.

28.januar 2020, ob 20.00 h - Talk Show in Meet&Greet z »Elvisovimi originalnimi galsbeniki« in posebno gostjo, Elvisovo sestrično, Donno Presley. Sledi koncert skupine Sam's Fever.

29.januar 2020, ob 20.00 h -THE BIG SHOW – ELVIS FEVER – THE ORIGINAL MUSICIANS.

28.-30. januarja 2020 -  ELVIS EXHIBITION – Razstava Elvisovih osebnih predmetov.

GLENN D. HARDIN:

Pianist in aranžer, ki je v 70ih z Elvisom odigral okoli 1000 koncertov in za Elvisa aranžiral mnogo pesmi.

V svoji 60 letni karieri je sodeloval z velikimi ameriškimi glasbenimi imeni, kot so Dean Martin, Ricky Nelson, Linda Ronstadt, Frank Sinatra, Roger Miller in še mnogimi drugimi.

TERRY BLACKWOOD & THE IMPERIALS:

Terry Blackwood je se kot najstnik pridružil skupini »The Imperials« ki je z Elvisom sodelovala  med 1966 in 1971. Povezovala jih je ljubezen do gospel glasbe in tako so z Elvisom posneli z Grammyem odlikovani album »How Great Thow Art«.

Vse skupaj so bili »Imeprialsi« odlikovani s štirimi Grammyemi in so bili sprejeti v "Gospel Music Hall Of Fame".

THE HOLLADAY SISTERS:

 Ginger in Mary Holladay, najbolj znani po svojem vokalu v pesmih »In The Ghetto«, »Suspicious Minds«, "Don`t Cry Daddy" in "Kentucky Rain“ ,katere sta leta 1969 z Elvisom posnele v legendarnem American Sound studiu in sta se stem vpisali v glasbeno zgodovino.

Sestri Holladay sta  z Elvisom v studiu B družbe »RCA« v Nashvillu in pri memphiški družbi »STAX Records« posneli več kot 90 pesmi. Albumi  »From Elvis In Memphis«, »Today« ali »Promised Land« pa so delni rezultat skupnega sodelovanja.

Kasenje pa sta sestri snemali še z zvezdami, kot so Cher, Johnny Cash in Kenny Rogers in mnogi drugi.

PAUL LEIM:

Eden najboljših bobnarjev iz Nashvilla se je na tej turneji po Evropi pridružil originalnim Elvisovim glasbenikom. Paul Leim  med drugim nastopa z zvezdami kot so Lionel Richi, Shania Twain ali Tom Jones in je bil angažiran kot bobnar za glasbo epizod serije »Star Wars« (»Vojna zvezd«)

DENNIS JALE:

Avstrijski pevec in entertainer že od leta 2003 nastopa z Elvisovimi glasbeniki po Evropi, s katerimi je odigral več kot 300 koncertov. Spoprijateljil se je poleg Elvisovih glasbenikov tudi s številnimi Elvisovimi sodelavci in prijatelji kot so Joe Esposito, Sam Thompson ali Jerry Schilling, kakor tudi z Elvisovo ženo Priscillo.

SAM'S FEVER:

Slovensko skupino  je leta 2013 ustanovil Samuel »Sam« Hudl. Med tem časom je skupina »Sam's Fever«, ki Kralja ne uponaša, mednarodna priznana in bila odlikovana za »najboljši Elvis Presley cover band«.

Sam in njegovi  glasbeniki že nekaj let zelo tesno sodeluje z Elvisovimi glasbeniki.

Celo kitarska ikona James Burton si je vzel čas, da je snemla s skupino »Sams Fever« v studiu.  To je privileg katerega so deležni le redki glasbeniki!

DONNA PRESLEY:

Kot posebna gostja nas bo v Ljubljani obiskala Elvisova sestrična Donna Presley, ki je poleg hčerke Lise-Marie njegova najožja sorodnica in je odraščala je na Elvisovem posestvu »Graceland«. Donna po pripovedovala zgodeb in anekdote  o njenem življenju z bratrancem Elvisom, ki jih tako še ni bilo slišati – bližjen Kralju rock'n'rolla  ni možno priti.

RAZSTAVA:

"From Memphis to Ljubljana" se imenuje ekskluzivna raztava Elvisovih premetov, kakršne še ni bilo v Sloveniji. Razstava  vsebuje oblačila, nakit, prstane in ure, osebne zapiske, pisma, kostume in mnogo več, kar je bilo v osebni lasti Elvis Preselya. Pravtako razstava vsebuje predmete, ki jih je Elvis imel v lasti kot otrok. 

Vsak predmet posebej pa pripoveduje zgodbo o Elvisovem življenju – vsi ljubitelji glasbe in oboževalci Elvisa jo morate obvezno obiskati.

Oglejte si tudi