Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
33°C
18°C
PON.
32°C
19°C

Predstavitev umetniškega projekta


Navid Navab: tangibleFlux φ plenumorphic chaosmosis

 

Navid Navab, interdisciplinarni umetnik in raziskovalec iz Montreala, bo predstavil prvi prototip svojega najnovejšega dela tangibleFlux φ plenumorphic chaosmosis, ki ga razvija v sklopu rezidenčnega bivanja v Ustvarjalnem centru Švicarija. Dogodek je predpremiera (prototipa) dela, ki bo krstno predstavljen septembra v Linzu.

 

tangibleFlux φ plenumorphic chaosmosis je senzorična instalacija, ki jo zaznamuje igrivi ples različnih svetlobnih entitet, vabeč gledalca, da se sooči z materialno ontogenezo njihovih vitalnih elementov – organskih formacij vzorcev in objektov, ki izstopajo iz neprekinjenega energetskega polja. V iskanju skrivnosti materije, na meji med eksperimentalno umetnostjo, popularno astrofiziko in naravno fikcijo, Navabove avdiovizualne in haptične kompozicije prikazujejo fenomenološki pojav reda, ki se poraja iz kaosa. Serija tovrstnih dinamičnih mikrokozmosov kompozicijsko raziskuje prepletanje med vzorci in njihovo lastno negotovostjo, med zaznavami in oblikami, med topološkimi podobnostmi in orbitalnimi resonancami. Ta umetelni mikrokozmos nemara spominja na laserske holograme, ki navidezno kljubujejo občutku globine. A gledalec bo nemara lahko prepoznal kinetični dogodek v vsej njegovi kaotični resničnosti: v središču je objekt pod nenehno napetostjo, ki išče minimalno energetsko stanje, znake življenja, ki se spreminjajo v preobrate na robu kaosa.

Navid Navab je medijski alkimist, večdisciplinarni komponist, avdiovizualni kipar in interdisciplinarni umetnik ter raziskovalec, ki v svojem delu poglobljeno raziskuje pretvorbe materije. Navab trenutno vodi TML (Topological Media Lab) v sklopu univerze Concordia v Montrealu, kjer združuje fenomenološke študije z mnoštvom drugih disciplin in praks. Živi in deluje v Montrealu, Kanada.

Foto: Navid Navab.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Kadrovska Asistenca-stranski
Avtohiša Snoj
Zavarovalna agencija za
MBA vhodna vrata in okna