Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
19°C
-2°C
ČE.
16°C
1°C

[On-line] PRIPRAVA INVESTICIJSKE DOKUMENTACIJE

Organizator: AGENCIJA POTI, D.O.O.
Vstopnina: 241,56€
http://bit.ly/2Hb9VBJ


PRIPRAVA INVESTICIJSKE DOKUMENTACIJE (po Uredbi o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije na področju javnih financ)


Vsebina in program delavnice sta prilagojena on-line izvedbi in sicer bo interaktivna delavnica potekala 11. marca 2021, od 9. do 13. ure.


Priprava investicijske dokumentacije (po Uredbi o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije na področju javnih financ, Ur. l. RS, št. 60/06, 54/10 in 27/16) ter izdelava analize stroškov in koristi skladno z "Delovnim dokumentom 4" ter Priročnikom za izdelavo analize stroškov in koristi investicijskih projektov (Guide to Cost- Benefit Analysis of Investment Projects. Economic appraisal tool for Cohesion Policy 2014 – 2020, Evropska komisija, December 2014).

Vsak investicijski projekt, ki se deloma ali v celoti financira iz javnih sredstev, se začne s pripravo ustrezne investicijske dokumentacije, na podlagi katere je projekt lahko uvrščen v proračun oziroma načrt razvojnih programov. Pridobivanje nepovratnih sredstev iz EU skladov pa poleg priprave investicijske dokumentacije zahteva v večini primerov tudi izdelavo študije izvedljivosti z analizo stroškov in koristi ter seveda pripravo vloge, ki mora biti usklajena z vso predhodno izdelano dokumentacijo.

 

Namen delavnice je:

  • ugotoviti pravilne postopke priprave/načrtovanja investicije za kasnejše uspešno pridobivanje nepovratnih sredstev,
  • ustrezno prikazati vsebino, cilje, rezultate in aktivnosti projekta in jih oblikovati po pravilni in veljavni metodologiji za izdelavo investicijskih dokumentov,
  • predstaviti možnosti glede vključitve javno-zasebnega partnerstva v izvedbo investicijskega projekta,
  • osvojiti teorijo, na kateri temeljijo finančni in ekonomski izračuni ter kazalniki,
  • pokazati razliko v zahtevanih dokumentih in samim postopkom med neposredno potrditvijo operacije (projekta) in prijavo na javni razpis za pridobitev (ne)povratnih sredstev,
  • predstaviti praktične primere priprave vlog investicijskih projektov v povezavi s pripravo investicijske dokumentacije.


Vabljeni:

  • zadolženi za pripravo investicijskih projektov,
  • vsi, ki želite investicijske projekte financirati z (ne)povratnimi sredstvi EU skladov,
  • vsi, ki sodelujete ali koordinirate aktivnosti za pripravo investicijskih projektov,
  • željni znanja finančnih in ekonomskih izračunov.


Več informacij: http://bit.ly/2Hb9VBJ

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi