Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
6°C
-2°C
JUTRI
2°C
-2°C

[On-line interaktivni seminar] Obvezna postavitev ePOLNILNIC za električna vozila


Vse o načrtovanju, postavitvi, varnem delovanju, vzdrževanju elektro polnilnih postaj in o dinamičnem polnjenju električnih vozil | Poslovne in stanovanjske stavbe

Vsebina in program seminarja sta prilagojena on-line izvedbi in sicer bo interaktivni seminar potekal 29. oktobra 2020, od 9. do 14. ure.

Za vašo prijavo na ta termin, vam nudimo 30 % popust.


Področje e-mobilnosti je povezano tudi z učinkovito rabo energije, energetsko učinkovitostjo, čistimi in energijsko učinkovitimi vozili za cestni prevoz in tudi z uporabo energije iz obnovljivih virov energije (OVE).

Ključna direktiva na področju e-mobilnosti je Direktiva 2014/94/EU Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi infrastrukture za alternativna goriva in iz nje izhajajoča slovenska Uredba o vzpostavitvi infrastrukture za alternativna goriva v prometu. Direktiva 2014/94/EU definira povprečno število polnilnih mest in sicer vsaj eno polnilno mesto na 10 avtomobilov, pri čemer se upoštevajo tudi tip avtomobilov, tehnologija polnjenja in zasebna polnilna mesta, ki so na voljo.

V letošnjem letu je Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predlog novega Zakona učinkoviti rabi energije, ki določa ukrepe za spodbujanje energetske učinkovitosti, ukrepe za povečanje učinkovite rabe energije in ukrepe za izboljšanje energetske učinkovitosti stavb, ki so namenjeni doseganju zanesljive oskrbe z energijo in rabe obnovljivih virov energije.

Predlog zakona v 33. členu prinaša novosti tudi na področje zahtev za gradnjo polnilnih mest za električna vozila pri novih stavbah in pri večjih prenovah nestanovanjskih oziroma poslovnih stavb.

Še več informacij o interaktivnem on-line seminarju, predavateljih ter prijavnico boste našli tukaj: Obvezna postavitev ePOLNILNIC za električna vozila pri gradnji in prenovi stavb v skladu z novim predlogom Zakona o učinkoviti rabi energije.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi