Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
1°C
-3°C

Od elektronov do zvezd

10709
Organizator: Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani
Vstopnina: Po ceniku


Poznate posledice Einsteinove enačbe E=m*c^2, ključne za živjenje na Zemlji? Ste vedeli, da je elektromagnetno polje povsod okoli nas? Ali pa, da je svetloba elektromagnetno valovanje?


Govorili bomo o zvezdah in vesolju, o črnih luknjah in gravitacijskih valovih. Če nam bo vreme omogočalo, bomo s teleskopom opazovali sončne pege in merili sevanje sonca. Tudi programirali bomo in se preizkusili v elektroniki. Vsak si bo izdelal in sprogramiral svoj Geiger-Müllerjev števec radioaktivnega sevanja. V Reaktorskem centru v Podgorici se bomo spoznali z jedrsko energijo in elektronsko plazmo ter si ogledali jedrski reaktor in pospeševalnik osnovnih delcev. Z izdelanim merilnikom radioaktivnega sevanja bo lahko vsak pomeril sevanje v bližini jedrskega reaktorja in pospeševalnika delcev, kasneje pa tudi doma.

Ekskurzija: Jedrski reaktor v Podgorici

Starostna omejitev: 8. razred OŠ, 9. razred OŠ, 1. letnik SŠ, 2. letnik SŠ, 3. letnik SŠ

Poletni tabor inovativnih tehnologij

Delavnica bo potekala v okviru Poletnega tabora inovativnih tehnologij, ki ga vsako poletje organizira Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. V enem tednu udeleženci ustvarijo čisto prave izdelke, ki jim koristijo doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Poleg poučnih in zabavnih delavnic se odpravijo tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove. Popoldanski in večerni del pa si popestrijo s športnimi in družabnimi igrami. V letu 2017 bo poletni tabor potekal od 21. pa vse do 25. avgusta. Na 17 tematskih delavnicah bodo lahko sodelovali učenci vse od 5. razreda osnovne šole do dijakov 3. letnika srednje šole. 

Prijave so mogoče preko spletne strani Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.