Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C

Ditka in Feri Lainšček - GLASBENI VEČERI POD GRAJSKO LIPO

##VIEWS##
Organizator: Visit Kranj
Kontaktni podatki organizatorja: https://www.visitkranj.com/veceri-pod-grajsko-lipo-kranj.

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2019 izdala tri albume z uglasbeno poezijo, katerih rdeča nit je ljubezen in beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov.

Glasbeno-literarni koncert, ki ga je uglašena ekipa zasnovala pred dobrimi petimi leti in je v Sloveniji prava redkost, je postal zelo priljubljen med poslušalci. Vsebinsko in sporočilno bogat preplet uglasbene in brane poezije ob spremljavi odlične glasbene zasedbe je dogodek z visoko kulturno noto.

To poletje Ditka predstavlja svoj 4. album s simbolnim naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Feriem Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Cirila ZlobcaKajetana KovičaJaneza Menarta, Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

Oglejte si tudi