Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
1°C
-3°C

Demolition Group

10640
Deli

Demolition Group

Predstavitev novega albuma: »Pojdiva tja«

9. maj 2018 – Kino Šiška – Ljubljana

DEMOLITION GROUP • 9. maj 2018 @ Kino Šiška, Ljubljana
➡ Vstopnice Eventim, Petrol, Kino Šiška: https://goo.gl/K3vpQD 

Legende slovenskega podzemlja Demolition Group 9. maja napovedujejo koncert v Kinu Šiška ob predstavitvi novega albuma: »Pojdiva tja«!

Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene v Kinu Šiška napovedujejo veliki koncert z eksplozivnim nabojem, še bolj udarni in samosvoji. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Kot pravijo Demolition Group: »Gola resnica in gola dejstva so pregroba, odsotnost čustev pa pretežka in odbojna. Kar nas ne zadene osebno, ne seže globoko. Kar nas ne zaboli ni težko spregledati.

»Pojdiva tja« je podoba sveta v katerem vsakdo zahteva odstranitev vseh meja svoji individualnosti in ga je hkrati nenehno groza ostati sam.

»Pojdiva tja« je, glas tesnobe in strahu pred izločenostjo. Izločenostjo iz kroga ljubezni, iz zavetja skupnosti, varne predvidljivosti.

»Pojdiva tja« glasno sprašuje ali smo res lahko vedno in vsi zmagovalci v večni tekmi vseh proti vsem?

»Pojdiva tja« je hrepenenje po odhodu na pot, v iskanje sveta, ki bo drugačen. Kdo ve kam in kdo ve kje je ta svet.

Eno pa je gotovo. To bo svet v katerem govoriti glasno ne pomeni kričati, ampak poslušati.«

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in novi album »Pojdiva tja« predstavlja v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

Demolition Group so bili ustanovljeni leta 1985 kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine GAST'R'BAJTR'S (ustanovljena 1983, verjetno prva skupina v vzhodni Evropi, ki je izdala LP album pri neodvisni založbi). Osemdeseta so preživeli v nenehnem eksperimentiranju znotraj obstoječih in neobstoječih glasbenih zvrsti, leta 1987 pa so s samosvojo verzijo electro-jazza podpisali diskografsko pogodbo s tedaj najmočnejšo italijansko neodvisno založbo CRUISIN’HIARA, zanjo izdali dve plošči ter imeli številne koncerte predvsem po centralni Evropi (Španija, Nemčija, Avstrija, Italija, Madžarska in seveda Jugoslavija), kar je do takrat uspevalo samo še dvema drugima skupinama (Laibach in Borghesia). Izdali so 14 albumov in jih kronali s številnimi nominacijami in nagradami, nazadnje pa so predstavili predhodnika novega albuma Planet starcev(2011) in Zlagano sonce(2015), ki je bil nominiran med pet najboljših albumov leta 2015.

9. maja v Kinu Šiška Demolition Group ostajajo zvesti sami sebi, z brezkompromisnim nabojem!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.