Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
4°C
-5°C

Delavnica: "Popoln obrok" za psa

11186

Čedalje več ljudi se spogleduje z idejo, da bi svoje pse hranilo z doma pripravljeno hrano, a ob tem naletijo na številne (ne)utemeljene strahove. Mnogi se pri tem tudi ustavijo, saj ne vedo, kako naprej. Tisti, ki pa premagajo začetne ovire, se na industrijsko pripravljeno hrano ne vrnejo nikoli več, saj ima sveža hrana številne prednosti za zdravje psa:

  • svetleča dlaka in zdrava koža.
  • čisti zobje, ustni zadah izgine.
  • urejena prebava in manjša količina iztrebkov.
  • zdrava črevesna flora, ki je predpogoj za zdrav imunski sistem psa.
  • vi pa imate popoln nadzor nad vnosom sestavin, kar je dobrodošlo sploh pri kužkih, ki imajo alergije na hrano.

Na delavnici se bomo spoznali z osnovami: KAKO ZAČETI s pripravo pasje hrane in kako pripraviti "popoln" pasji obrok, KATERA RAZMERJA upoštevati in kako določiti PRAVO KOLIČINO hrane, KATERE KOSTI so primerne in katere ne? Predstavili bomo tudi nekaj REŠITEV za dopustniške dni ter se dotaknili bolj perečih tem, kot so potencialne OKUŽBE ter se spoznali s tem, kako hrana funkcionira v pasjem telesu.


Priprava hrane za psa še zdaleč ni znanstvena fantastika, prav pa je, da se spoznamo z osnovnimi zakonitostmi, ki jih veleva pasja narava. Če znate poskrbeti za svojo hrano, ni absolutno nobenega racionalnega razloga, da ne bi znali poskrbeti tudi za prehrano vašega psa, zavedati se moramo, da pes ni človek in da je njegovo dojemanje hrane drugačno od našega: pes ni gurman, je pragmatičen jedec; kuhanje pasjega kosila in večerje, praženje zelenjave in različne "priloge", odpadejo v prvi vrsti.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.