Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
16°C
11°C
SRE.
23°C
12°C

Capoeira Slovenija - teden odprtih vrat

11039
Deli

Predšolski in šolski otroci, mladostniki, študenti in odrasli, vabljeni, da se nam pridružite na tednu odprtih vrat, ko so treningi capoeire brezplačni. Termine in lokacije treningov bomo objavili v sredini septembra na www.capoeiraslovenija.si.

Capoeira združuje elemente igre, borilne veščine, plesa, glasbe in akrobatike. Je odlično sredstvo sprostitve in rekreacije, služi pa lahko tudi kot oblika samoobrambe. Vadba capoeire je zabavna in kreativna, včasih tudi fizično naporna. Izvaja se ob spremljavi glasbe. Primerna je za ženske in moške vseh starosti, fizično manj in bolj pripravljene. Z redno vadbo izboljšamo koordinacijo, ravnotežje, moč in vzdržljivost, ob tem pa se tudi zabavamo.

Otroci se zelo radi udeležujejo treningov capoeire, saj se vedno dogaja nekaj novega in drugačnega. Nekaterim otrokom je bolj všeč gibanje, drugim igranje na inštrumente, tretjim petje, nekateri pa se ne morejo odločiti, kaj imajo najraje. Z redno vadbo postajajo čedalje bolj spretni, naučijo se igrati inštrumente, spoznajo pa tudi prve portugalske besede. Ker svoj razvoj tudi sami opazijo in se pohvalijo, to vpliva na njihovo samozavest in dobro počutje med sovrstniki. 

Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija organizira redne treninge capoeire v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Domžalah in na Vačah. Poslanstvo društva je, da omogoča varno in sistematično vadbo capoeire, izboljšuje kvaliteto življenja in zdravje vadečih ter vzpodbuja dobre medsebojne odnose, kar poudarja tudi slogan društva "Capoeira v dobri družbi".

Več informacij:
www.capoeiraslovenija.si
capoeira.slovenija@gmail.com
041 504 621 (Urška), 040 820 364 (Vojko)

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Kadrovska Asistenca-stranski
Iksa Vizija
Zavarovalna agencija za
Dežela okusov