Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
16°C
7°C
JUTRI
13°C
9°C

Afrobeats - redni tečaj


Kot NOVOST letošnje sezone dodajamo nov tečaj na seznam urbanih plesnih stilov pri nas - Afrobeats 
 
Afrobeats je mešanica afriške glasbe in tako tudi vrste afriških urbanih plesov, kot so npr. Azonto, Coupé Decalé, Kuduro, Ndombolo, Afro House. Izvira iz zahodnega dela Afrike – Gane in Nigerije, zanj pa so značilni atraktivni, zelo energični, ostri, a naravni gibi.
 
Tečaj bo vodila Nina, velika ljubiteljica urbanih plesnih stilov, v katerih se giba že od svojega 9. leta. Njena prva ljubezen je bil Hip Hop, kjer si je kot članica tekmovalnih skupin PŠ Urška in Plesnega studia Artifex nabrala tudi največ izkušenj. Le te je krepila tudi zunaj meja. V zadnjih 6ih letih se je lotila raziskovanja afriško latinskih zvrsti plesa, od Reggaetona, Dancehalla, Funane, Kudura, Ndombola, Coupé Decaléja,… – najbolj pa jo je zaradi svoje pristne mešanice energij in združevanja stilov zasvojil prav Afrobeats.
 
Potek tečaja: Že med ogrevanjem se dotaknemo osnovnih korakov in osnovnega principa gibanja telesa, ki nam ga določa sama Afrobeats glasba. Poudarek je na povezavi z glasbo in z lastno energijo. V drugi polovici tečaja se ustvarja različice gibanj na podlagi že osvojenih osnovnih gibanj ter se uči koreografijo, ki se jo na koncu večkrat prepleše.Če uživaš v zvokih sodobnih afriških ritmov, ki hitro zasvojijo, je to pravšnji tečaj zate.
 
OBVEZNE PRIJAVE: info@almaeslovena.si ali 
KDAJ?
- srede 20:30 - 22:00
KJE? V prostorih Alma Eslovena (Tržaška cesta 132, bivši NLB - 1. nadstropje)
KOLIKO? 25€ mesečno (4 obiski) - vsak nadaljnji tečaj v istem mesecu: 20€

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi