Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Zaključek sezone, dober obet za prihodnjo.

V ljubljanskem bowling centru Arena se je pretekli konec tedna odvijal zaključni članski bowling turnir sezone 2016/17, katerega se je udeležilo 63 igralcev iz vse Slovenije. Barve zagorskega bowling kluba Planet 300 je zastopalo 5 tekmovalcev, Suzana Zupančič(61.mesto), Tit Krafogel(mladinec 60.mesto), Žiga Dolar(44.mesto), Lidija Zaletel(35.mesto), ter Tomaž Krafogel, ki je kvaifikacije zaključil na 9.mestu.

Na žalost se je Tomaž kot edini iz Zagorja kvalificiral v nadaljevanje, kjer je četrtfinale igral v skupini B skupaj z Aleksom Koštricem, članom slovenske mladinske reprezentance, ki je pred dvema letoma osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu, ter Tilnom Vatovcem in Jadranom Kovačem. Vendar se predsednik zagorskega kluba ni pustil zmesti in je nadaljeval z igrami na visokem nivoju. Tako je odigral še tri igre čez dvesto ter se brez večjih težav uvrstil v polfinale.
Na žalost pa se je nastopanje zanj tu tudi končalo saj se je v polfinalni skupini pomeril z kasnejšim zmagovalcem turnirja, Anžetom Grabrijanom. Se pa lahko Tomaž pohvali, da je kot edini tekmovalec na temu turnirju v medsebojnem dvoboju premagal Anžeta. Kljub temu pa to ni zadostovalo za napredovanje v finale.
Tako so se v finalu na koncu med seboj pomerili Anže Grabrijan (Epic), Jožko Hlede (Epic), Milan Malek (Strike), ter Ivana Krajačić(Hrvaška).

Kot je že bilo omenjeno je na koncu več kot zaluženo slavil Anže, ki v finalni skupini ni izgubil niti enega dvoboja, za nameček pa je odigral še popolno igro ter dosegel vseh 300 možnih točk.

V soboto pa se je med samim turnirjem odvila tudi podelitev nagrad vsem najboljšim igralcem, ki so čez vso sezono nastopali v ligah pod okriljem Bowling zveze Slovenije. Tako so nagrade prevzeli tudi najbolši igralci iz zagorje.

  • Eva Krafogel: 1.mesto v Mladinski ligi do 16 let
  • Maša Vehovec : 1.mesto v Mladinski ligi do 21 let
  • Ekipa Zagorje 3 (Tomaž Krafogel, Tomaž Vehovec, Žiga Dolar, Uroš Krafogel, Urh Krafogel, Maša Vehovec, Damjan Marušič): 2.mesto v 3. Slovenski ligi Zahod

Vse ostale rezultate, ki so jih dosegli člani zagorskega kluba pa si lahko ogledate na priloženi povezavi.

Oglejte si tudi