Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Tekma plezalnih trojk

V okviru projekta Leto zdravja, gibanja in športa 2018 je športno društvo Šentlovrenc 9.12.2018 organiziralo tekmo plezalnih trojk.
Za sodelovanje na tekmi je bilo potrebno sestaviti ekipo treh plezalcev različnih starosti. Vsi plezalci so morali preplezati tri smeri različnih težavnostnih stopenj. Smeri so bile točkovane in skupni seštevek treh plezalcev je dal končni rezultat ekipe. Na tekmo se je prijavilo enajst ekip, ki so se uspešno podale med oprimke. Dogodek je bil dobro obiskan, plezalce so podpirali in za njih navijali prijatelji in sorodniki. Vzdušje v dvorani je bilo prijetno in tudi tekmovalno obarvano. Tekmovalnost se je začutila predvsem v super finalu, kjer so se morali nekateri plezalci zaradi izenačenja točk še enkrat podati v steno. Potrebno je bilo preplezati zahtevno smer na previsu, zato je bilo navijanje glasno in vzdušje enkratno.
V Šentlovrencu se športno plezanje hitro razvija in postaja zelo priljubljen šport. Ob petkih v telovadnici redno pleza okoli šestdeset otrok. S tekmami, delavnicami in izleti želimo razvijati športno plezanje še naprej in spodbujati mlade in starejše k aktivnemu preživljanju prostega časa.
Dogodek je podprla Občina Trebnje in KS Šentlovrenc.

Oglejte si tudi