Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

NVO gre v šolo - prijavite se

V tednu od 26.9. do 30.9. bodo tudi v tem šolskem letu izbrane osnovne šole čas in prostor namenile predstavitvam nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov). Vabimo vas, da pripravite predstavitveni program, ki se lahko izvede tekom ene šolske ure in v katerem lahko otroci na interaktiven način spoznajo s čim se ukvarjate. Na takšen način boste pri mladih vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji in jih povabili v svoje vrste, poleg tega pa boste spodbudili prostovoljno delo. Predstavitveni programi bodo potekali po sistemu kroženja, vsako šolsko uro vas bo obiskal drug razred in tako se bo z vašim delom seznanilo vsaj 5 razredov.

Kako se pridružiti akciji »NVO gre v šolo«?

Nevladne organizacije, društva, zavodi in ustanove pripravite predstavitvene programe svoje dejavnosti, ki se lahko izvede med eno šolsko uro na interaktiven, otrokom zanimiv način. Predstavite jim doživljajsko in izkustveno učno uro, ki jih bo navdušila nad vključitvijo v lokalna društva, zavode in ustanove, z namenom sooblikovanja njihove kot tudi lokalne prihodnosti. Z omenjenim pristopom boste pri mladih vzbudili zanimanje za aktivno udejstvovanje ter članstvo v vaši organizaciji, jih povabili medse in spodbudili prostovoljno delo v vašem kraju.

Priprave na organizacijo letošnje akcije »NVO gre v šolo« so že v polnem teku, zato vas vabimo, da se čim prej prijavite za sodelovanje in svojo prijavo oddate TUKAJ

Kako bo potekala akcija in kdaj se srečamo med šolskimi klopmi?

Akcija bo potekala v času med 26. in 30. septembrom v času pouka, torej med 8.00 in 12.30 uro. Nevladne organizacije se boste predstavile po sistemu kroženja, saj vas bo vsako učno uro obiskali drug razred, vi se jim boste predstavili oz. za njih pripravili program. Na ta način se bo z vašim delom seznanilo 5 oddelkov učencev določene osnovne šole.

V letošnjem šolskem letu v akciji sodelujejo:

OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje ob Savi - ponedeljek, 26.9.2022

- OŠ Trbovlje - torek, 27.9.2022, sodeluje cela šola

OŠ Gradec, Litija - sreda, 28.9.2022, sodeluje cela šola

- OŠ narodnega heroja Rajka Hrasnik, sreda, 28.9.2022, sodeluje 1. - 5. razred

- POŠ Alojz Hohkraut, Trbovlje, sreda 28.9.2022, sodeluje 1. - 6 . razred

OŠ Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi - sreda, 28.9.2022, sodeluje 1. - 5. razred
- OŠ Ivana Cankarja Trbovlje - četrtek, 29.9.2022, sodeluje cela šola

- POŠ Vače - petek, 30.9.2022, sodeluje cela šola

- OŠ Ivana Kavčiča Izlake, petek 30.9.2022, sedeluje 1. - 5. razred

- POŠ Dol pri Hrastniku - petek, 30.9.2022, sodeluje 1.- 5. razred

 

Preverite, kako uspešno je bila izpeljana peta akcija »NVO gre v šolo«

Če še vedno oklevate in razmišljate, ali bi se nam pridružili ali ne, preverite, kako uspešna je bila akcija v šolskem letu 2021/22. Kljub epidemiji smo akcijo izpeljali. Vključilo se je 5 šol iz zasavske regije. Skupno se je 950 učencem predstavilo 25 društev. S predstavljenimi programi so se otrokom predstavili in ponudili neformalen in izkustven način izobraževanja, medgeneracijsko sodelovanje, pretok znanja in kar je še najbolj pomembno – na ta način se sooblikuje prihodnost otrok in ponudi krila, ki jim bodo za začetek predstavila lokalno okolje in vse možnosti njegovega sooblikovanja in vključevanja. 

S klikom na PRIJAVO, se lahko preko spletnega obrazca prijavite za sodelovanje.  

Vedno smo vam na voljo za nasvet in pomoč

Za dodatne informacije smo vam na voljo prek elektronske pošte info@consulta.si ali na telefonski številki 059 927 619, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro.

Veselimo se srečanja med šolskimi klopmi!

Oglejte si tudi