Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

ZAKLJUČENO TABORJENJE GASILSKE MLADINE GZ TREBNJE

Preteklo nedeljo popoldan se je srečno vrnila tudi druga skupina otrok od skupaj 116-ih, ki so se letos v dveh skupinah udeležili gasilskega taborjenja v kampu Veli Jože, od 29. junija do 7. julija 2019, v okviru programa dela Mladinske komisije pri Gasilski zvezi Trebnje. 

V prvi skupini, ki je taborila od 29. junija do 3. julija, je sodelovalo 84 otrok iz 17 prostovoljnih gasilskih društev naše zveze, v drugi skupini pa 32 iz 14 gasilskih društev. 

Ob prihodu v tabor se je vsaka skupina spoznala z mentorji, ki so jih razdelili v vode in bili z njimi od začetka do konca taborjenja, skrbeli zanje, jih učili gasilskih veščin: novinar-fotograf, bolničar, plavalec in kurir, plavanja in vsebin za srebrno preventivno značko, se z njimi zabavali, in občasno koga tudi stisnili (predvsem v prvi skupini mlajših), saj so jim tako rekoč bili kot starši. Poleg plavanja v popoldanskem času, so čas v večernih urah namenili za zabavne športne igre, likovno-umetniške ali pa gledališko-dramske delavnice. Poleg tega so vsako jutro poskrbeli za jutranjo telovadbo, za zbor in dvig zastave, poskrbeli za higieno, skrb so morali posvetiti tudi urejenosti šotorov in tabora hkrati, vsak večer pred večerjo pa opraviti tudi spust zastave in še kaj. Zadnji večer taborjenja vsake skupine so organizirali tudi zaključni večer, kjer so pripravili kulturno-zabavni program in podelili priznanja za dosežke tabornikov posamezne skupine. Zaključnega večera prve skupine se je udeležila tudi družina Jevnikar, ker je ravno tega dne njihov tabornik praznoval rojstni dan, zaključka zadnje skupine se je v imenu GZ Trebnje udeležil poveljnik Janez Uhan. Vsaka skupina je pripravila tudi svoj časopis, ki je prav tako objavljen na spletni strani GZ Trebnje, kot vsakodnevno dogajanje v času taborjenja. 

Mentorji so imeli tudi na tem taborjenju, kot na vseh do sedaj, zahtevno in odgovorno nalogo. Prav vsi, od taborovodje, do zadnjega mentorja, so se izjemno angažirali in potrudili, za to namenili svoj čas in dopust, skrb in dobro voljo, vse v dobro gasilske organizacije in gasilske mladine. Vse to tudi z jasnim namenom, da se mlade čim bolj uvede v gasilstvo in v gasilske dejavnosti, da bodo lažje in pogumno prevzemali delo in odgovornosti starejše generacije. 

Zato dragi taborovodja, mentorji in mentorice: Sašo Gliha, Andreja Zupančič, Matej Mlakar, Primož Rogelj, Vesna Smolič, Tjaša Zupančič, Vanja in Marjetka Šalehar, Marjana Florjančič, Gorazd Smolič, Aleš Žagar, Tjaša Krmelj, Matic Macedoni, Jan Jankovič, Simon Gregorčič, Aleš Matoh, Luka Oven, Matjaž Malenšek, Špela Peterle, Mojca Muhič, Kaja Kocjan, Tatjana Glavan, v imenu organov Gasilske zveze Trebnje, tabornikov in njihovih staršev, iskrena hvala za vaše srčno in predano ter uspešno opravljeno odgovorno in zahtevno delo. 
Zares ste vzorna ekipa mentorjev in vredni posnemanja!
Čestitke in HVALA!



Gasilska zveza Trebnje

Oglejte si tudi