Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

35. Komunaliada v Trebnjem uspela

Komunala Trebnje, katere soustanoviteljice so občine Trebnje, Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert, je v petek in soboto gostila vseslovensko srečanje delavcev komunalnega gospodarstva. 

Domača Komunala Trebnje je v športnih disciplinah zmagala v ženskem streljanju, bowllingu in štafetnem teku, kar je zadoščalo za končno šesto mesto v skupnem seštevku športnih disciplin, na delovnih tekmovanjih je zmagala v odvozu odpadkov, druga je bila na tekmovanju kanalizacija in tretja na tekmovanju vodovod, kar ji je prineslo skupno drugo mesto v delovnih tekmovanjih. Skupno je Komunala Trebnje na 35. Komunaliadi osvojila šesto mesto, kar je najboljši rezultat do sedaj.

V okviru 35. Komunaliade je bil v petek sicer najprej posvet vodstvenih, vodilnih in strokovnih delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, ki so se ga udeležili tudi vsi štirje župani - Alojzij Kastelic, Anton Maver, Dušan Skerbiš in Andrej Martin Kostelec.
Na okrogli mizi z naslovom Zadovoljstvo delavcev v komulanih podjetjih so Jože Leskovar (Kostak d. d. Krško), Majda Marolt (SKVNS), Peter Bruvo (Kariera d. o. o.) in Dragan Đorđević (JKP Beogradski vodovod i kanalizacija) predstavili večplastnost, ki jo s seboj prinaša razprava o zadovoljnih zaposlenih. Sogovorniki so se strinjali, da je plača zagotovo pomemben, ne pa ključen del, saj na (ne)zadovoljstvo vplivajo najprej posameznikove osebnostne lastnosti, pa tdui medosebni odnosi med sodelavci, način vodenja, prepoznavanja zaslug in spodbujanje razvijanja novih znanj in veščin zaposlenih ... Opozorili so še, da bo zadovoljstvo večje, ko bo boljša tudi podoba komunalnih podjetij tako v očeh vodstva in zaposlenih kot tudi v očeh javnosti, saj komunalna dejavnost zagotavlja temeljne dobrine, temeljne materialne pogoje za življenje. 
Okrogli mizi je sledila podelitev priznanj in nagrade GZS - ZKG, nato pa ogled novega poslovno-logističnega centra JP Komunala Trebnje, obisk razstave komunalne opreme ter lokalnih znamenitosti.

Na sobotnih športnih in delovnih tekmovanjih 35. Komunaliade je sodelovalo okoli 2500 udeležencev iz 64 slovenskih komunalnih podjetij, ki so se pomerili v štirih delovnih 16 športnih disciplinah. V delovnih tekmovanjih je zmagala OKP Rogaška Slatina d. o. o., druga je bila Komunala Trebnje d. o. o. in tretji Kostak d. d. V športnih disciplinah so prvo mesto osvojile ekipe JP Ljubljanski potniški promet d. o. o., drugo Kostaka d. d. in tretje Komunalnega podjetja Velenje d. o. o., skupni zmagovalec 35. Komunaliade pa je bil Kostak d. d., drugo mesto je pripadlo JP Ljubljanski potniški promet d. o. o., tretje mesto pa ekipam Komunalnega podjetja Velenje d. o. o.

 

Foto: Markelj

Oglejte si tudi