Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

NLP nadaljuje z odličnimi mednarodnimi uspehi: NOVI SVETOVNI PRVAKINJI

Plesalci in člani reprezentance Slovenije so se ponovno udeležili tekmovanja na najvišjem nivoju, tokrat smo našo državo na svetovnem prvenstvu v street plesih zastopali v vseh treh selekcijah - v otroški, mladinski in članski starostni skupini. Z mlajšo selekcijo je v češki Dečin v drugi polovici septembra potovalo tudi lepo število litijskih staršev, česar smo bili še posebej veseli.
Najprej so nastopili plesalci v starostni kategoriji otrok, ki so v četrtek, 19. 9. plesali s koreografijo Harry Potter. Konkurenca na svetovnem prvenstvu je bila izjemna in otroška formacija si je priplesala odlično 9. mesto. Svoj drugi naslov svetovnega prvaka je lovil tudi Jaša Končar, ki je se letos predstavil s koreografijo Batman. Jaši je za las ušla ponovitev lanskega rezultata, vendar smo nanj kljub vsemu zelo ponosni, saj je Jaša postal vice svetovni prvak v kategoriji street dance show solo otroci. Tekmovanje smo nadaljevali z mladinci. Jaka Polesnik se je na tekmovanju predstavil kot solist, osvojil je 9. mesto. Sledili so še člani, plesalci formacije Maji, ki so na državnem prvenstvu pokazali, da lahko posežejo po najvišjih mestih, so svoj nastop več kot odlično izvedli. Za stopničke je zmanjkalo malo športne sreče, priplesali so si odlično 4. mesto!

Zelo smo ponosni na vse rezultate, nadvse pa sta nas razveselili Anja Gorta in Maša Štrus, ki sta imeli najtežjo nalogo. Poleg dveh nastopov v članski formaciji sta koreografijo dvojic plesali kar trikrat, na koncu pa poskrbeli za veselje v celotni slovenski reprezentanci. Maša in Anja sta v kategoriji street dance show pari mladinci postali novi SVETOVNI PRVAKINJI!! Iskrene čestitke! Dekleti po končanem svetovnem prvenstvu nista počivali, temveč sta nadaljevali s trdim delom in rednimi treningi, saj sta si z odličnimi uvrstitvami na domačih tekmovanjih priborili vstopnico za svetovno prvenstvo v hip hopu, ki prav v teh dneh poteka v Nemčiji.

Vsem tekmovalcem in trenerjem čestitamo za odlične uspehe ter se hkrati veselimo nove tekmovalne sezone!

Povezave

www.psdnlp.com

Oglejte si tudi