Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
5°C
JUTRI
3°C
3°C
11242

Litijski judoisti na tekmovanju Judo Prlekija Open poskrbeli za novo kolajno

V soboto, 24.9.2022 je v Ljutomeru potekalo uradno tekmovanje za točke v slovenskem pokalu, ki pa so ga obiskali tudi tekmovalci iz tujine. Nastopilo je 211 judoistov iz 32 klubov in šestih držav. Za Judo klub Litija so nastopili trije tekmovalci v kategorijah U14 in U16.

Kolajno si je z odlično in zanimivo borbo prislužil RUA JONAŠ KVAPIL (-42kg), ki je proti izkušenemu Hrvatu izgubil le prvo borbo, potem pa vse popravil in s tremi zmagami osvojil 3. mesto, bronasto kolajno. Dobro sta se borila tudi NEJA INDOF in JAŠA KONČAR, ki pa se žal nista uspela uvrstiti v finalni blok in končala na 5. mestu, kar jima je vseeno prineslo točke za uvrstitev na slovensko judo lestvico.

Sedaj imajo judoisti dva tedna časa, da se pripravijo za eno izmed pomembnejših tekmovanj zanje, saj se bo le to odvijalo na terenu bratskega kluba Judo kluba Komenda in sicer v soboto, 8. oktobra 2022, ko bomo v Športni dvorani Komenda lahko spremljali najboljše tekmovalce iz Slovenije in Evrope v starostnih kategorijah U12, U14, U16 in U18. Takrat se bodo člani Judo kluba Litija poleg pomoči pri organizaciji, kar najbolj potrudili, saj se bodo želeli pokazati prijateljem in navijačem s čim boljšimi borbami. Na dogodek vabljeni vsi, ki vas zanima, kako izgledajo judo borbe v živo, dogodek je namreč brezplačen.

 

 

REZULTATI PRLEKIJA OPEN:

- Rua Jonaš Kvapil – 3. mesto

- Neja Indof – 5. mesto

- Jaša Končar – 5. mesto

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi