Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Judo klub Litija na najbolj množičnem tekmovanju v Sloveniji

V soboto, 7.5.2022 se je v Mariboru odvijal pravi judo spektakel, katerega se je v občini, ki zelo podpira razvoj juda, prav z veseljem udeležiti. Na 4. mednarodnem turnirju Apolon Open, ki ga je več kot odlično organiziral Judo klub Apolon Maribor je nastopilo rekordno število tekmovalcev. Na tatamiju se je v enem dnevu borilo kar 804 tekmovalcev, ki so prišli iz 17 različnih držav in 97 klubov. Na tako močnem tekmovanju je sta nastopila tudi dva tekmovalca Judo kluba Litija, ki sta se borila v polnih in močnih kategorijah. Borbe so potekale od jutra in vse do 23. ure zvečer. Tekmovalci so v Mariboru prespali in se naslednji dan udeležili tudi enodnevnih priprav, kjer so izkoristili priložnost borb s tujci in se tako še dodatno pripravljali.

Ponovno sta JK Litija zastopala neustrašna brata, velika talenta Jorik in Rua Kvapil. Tokrat je do uvrstitve in osvojenih točk uspelo priti le Joriku, ki je tekmoval v kategoriji mlajših dečkov. Prvo borbi je začel slabše in izgubil proti močnemu nasprotniku iz Bolgarije. Svoj tempo je izboljšal v repasažu in zmagal kar dve borbi ter si z zmago nad Avstrijcem prislužil borbo za 3. mesto. Žal se mu ni izšlo in je priznal premoč proti Izraelcu ter končal na vseeno odličnem 5. mestu.

Rua je nastopil v kategoriji starejših dečkov in kljub temu, da se je dobro boril in v močni konkurenci in dve borbi zmagal, z nekoliko nesreče v repasažu ostal brez uvrstitve.

Za tako veliko tekmovanje, kjer je nastopilo toliko tujcev so te uvrstitve nam zelo dobre in nas še spodbudijo k nadaljnjim treningom in trudu.

Oglejte si tudi