Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Judo klub Litija imel uspešen tekmovalni dan na Ptuju

V nedeljo, 19.9.2021, so se trije tekmovalci Judo kluba Litija udeležili uradnega tekmovanja za Pokal Ptuja 2021, kjer so ponovno pokazali odlično pripravljenost in osvojili dve kolajni.

Skupno so judoisti JK Litija s sekcijo v Komendi v kategorijah U10, U12, U14, in U18 osvojili 12 zlatih, 9 srebrnih in 5 bronastih kolajn ter se kot ekipa uvrstili na končno 3. mesto izmed vseh sodelujočih klubov.

V uradni kategoriji U12, ki se točkujejo za slovenski pokal in judo lestvico je nastopil JORIK MANU KVAPIL, ki se je odlično boril in se brez poraza po težki zmagi v finalu povzpel na najvišjo stopničko in osvojil zlato kolajno.

Z borbami v kategoriji U14 je nadaljeval njegov starejši brat RUA JONAŠ KVAPIL, ki je sicer prvo borbo izgubil, a se izboljšal v repasažu, kjer se je z zmago uvrstil v nadaljnje boje, a imel nekaj smole in naletel na tekmovalca z več izkušnjami in končno zasedel 7. mesto, ki mu je vseeno prineslo nekaj točk.

V kategoriji U18 je zmaga za las ušla tekmovalcu BINETU ERŽENU, ki je izgubil v finalni borbi in osvojil odlično 2. mesto in še drugo kolajno za Judo klub Litija.

Ponosni smo na dosežke, saj je trenutni tempo treningov zelo visok, ker smo v zadnjem delu priprav na kar tri državna prvenstva v starostnih kategorijah U14, U16 in U18, ki se bodo zvrstila v septembru. Čestitamo vsem tekmovalcem in trenerjem.

 

REZULTATI:

1. mesto

Jorik Kvapil (u12)

 

2. mesto

Bine Eržen (u18)

 

7. mesto

Rua Kvapil (u14)

Oglejte si tudi