Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Po lokalne izdelke na Lokalček.si

Prehranske in rokodelske ponudnike vabimo k uporabi brezplačne spletne trgovine lokalček.si. V časih, ko se ne moremo posluževati klasičnih načinov nakupovanja, postaja spletna prodaja vse bolj priljubljena. Verjamemo, da bo temu tako tudi v prihodnje.

Na takšen način prodaje so najslabše pripravljeni manjši ponudniki, za katere so pripravili rešitev v ekipi Lokalček.si. Lokalnim prehranskim in rokodelskim ponudnikom ponujajo za brezplačno uporabo spletno platformo Lokalček.si. Gre za novo platformo z velikim potencialom, ki želi na enem mestu povezati in predstaviti manjše lokalne ponudnike in jim omogočiti lažji dostop do kupca. Srce platforme je iskalnik, ki kupcem omogoča iskanje po kategorijah izdelkov. Kupcu prikazuje izdelke, ki jih lahko prevzame v okolici oziroma so lahko dostavljeni na njegov naslov. Oddaljenost si lahko prilagaja z nastavitvijo v iskalniku. Ob kliku na izdelek uporabnik vidi podroben opis izdelka in predstavitev ponudnika.


Platforma omogoča kmetijam oz. ponudnikom brezplačno predstavitev dejavnosti in prodajo izdelkov v spletni trgovini. Vsak ponudnik ima možnost pisanja člankov, s čimer lahko poveča zanimanje kupcev za svoje izdelke. Poslovni uporabnik sam določi, katere izmed tipov plačil bo sprejemal ter katere tipe dostav in prevzemov bo ponujal. Ponujena je možnost vnosov ponavljajočih se dnevnih ali tedenskih lokacij prevzemov in dostav. Možno je tudi ponujanje izdelkov, ki bodo dostavljeni s poštnimi storitvami. Postavitev predstavitve in lastne trgovine je tako primerna za vsako kmetijo, dopolnilno dejavnost, malo podjetje ali hobi projekt, ki prodaja izdelke ali se želi zgolj predstaviti.


Seveda so se ustvarjalci projekta lotili ambiciozno. V prihodnosti želijo platformo nadgraditi s kartičnimi plačili, dodati dostavo, organizirano s strani platforme, in omogočiti izdelavo in vodenje računov. Poleg naštetega si želijo sodelovanja in angažiranosti ponudnikov med seboj, zato razmišljajo o organizaciji sejmov in dogodkov.

Vsi takšni projekti so dobrodošli, saj podpirajo lokalno. Z nakupom lokalnih izdelkov ohranjamo delovna mesta in izgled slovenske krajine, vzdržujemo socialno ravnovesje in s skrajšanjem dostavnih poti skrbimo za naše okolje.


Nekateri ponudniki iz Srca Slovenije se že predstavljajo na Lokalček.si. K sodelovanju vabimo tudi vas! Za vprašanja pišite na info@lokalcek.si.

Oglejte si tudi