Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Podprite lokalne organizacije, namenite jim del dohodnine

Vsak zaposleni ima možnost, da sam odloči, komu bo namenil 0,5% svoje plačane dohodnine in to tako, da iz seznama upravičencev izbere eno do največ pet organizacij, katerih delovanje želi podpreti. Takšna donacija vas nič ne stane, organizaciji pa dodatna sredstva veliko pomenijo. Lansko leto se je iz tega naslova v Sloveniji razdelilo 5 mio EUR. Zato podprite organizacije iz lokalnega okolja in jim omogočite, da pridobijo dodatna sredstva za svoje delovanje in izvajanje aktivnosti, ki lepšajo naš vsakdan.

Komu lahko doniram? Pripravili smo seznam organizacij iz občine, ki so upravičene do donacij za leto 2019. Izberete lahko eno do največ pet organizacij in med njimi razdelite 0,5% dohodnine. Posameznemu upravičencu lahko tako namenite od 0,1% do maksimalno 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati 0,5%. 

 

Kako to uredim? Izpolnite obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije« in ga oddajte osebno ali po pošti na pristojni finančni urad ali preko e-davkov (Doh-Don). Vložena zahteva velja za nedoločen čas in je ni potrebno vlagati vsako leto. V primeru, da želite svojo odločitev spremeniti in donacijo nameniti nekomu drugemu, je potrebno vložiti novo zahtevo, ki bo razveljavila staro. Vloge oddane do 31. decembra 2019 bodo upoštevane za plačano dohodnino v tem letu.

Oglejte si tudi