Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Judo klub Litija ima novega državnega podprvaka

V soboto, 14.5.2022 je v Športni dvorani v Braslovčah potekalo Državno prvenstvo v judu za starejše dečke in starejše deklice. Za Judo klub Litija je nastopil odlično pripravljen RUA JONAŠ KVAPIL, ki je postal državni podprvak za leto 2022.

 

Tekmovalo je 42 slovenskih klubov in kar 204 tekmovalcev. Judo klub Litija je s svojim tekmovalcem tokrat resnično pokazal vrhunsko pripravljenost, kar je rezultat trdega dela, skupnih treningov ter mednarodnih priprav. Rua Jonaš Kvapil se je uvrstil na 2. mesto in s tem postal državni podprvak v judu med starejšimi dečki za leto 2022. Rua je z odličnimi rezultati že na tekmovanjih tekom sezone dokazal, da spada v sam vrh slovenskega juda mladih. To je vsekakor potrdil še z naslovom državnega vice prvaka. Rua je zmagal kar tri zaporedne borbe v močni konkurenci starejših dečkov do 42kg ter prišel vse do finala največjega  ranga tekmovanja v Sloveniji. Tam se je pomeril proti tekmovalcu iz JK Beltinci, ki je bil premočan. Rua je osvojil 2. mesto in srebrno kolajno.

 

Trdo delo se je izplačalo in ekipa U14, z RUO KVAPILOM na čelu je vsekakor lahko vzor tudi ostalim sekcijam Judo kluba Litija. Čestitamo!

Oglejte si tudi