Logo MojaObčina.si

Litija

JUTRI
2°C
-6°C
PON.
5°C
-3°C
3472

Upravna enota Litija v novih, primernejših prostorih

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes skupaj z načelnikom mag. Francem Propsom in županom Francem Rokavcem otovoril nove prostore upravne enote Litija. Ti se vračajo v prostore tamkajšnje občine in so tako za uporabnike upravnih storitev, kot tudi za zaposlene bolj funkcionalni in primernejši.

Minister Koritnik je v nagovoru spomnil, da smo danes ponovno priča rezultatom, ki so plod trdega dela in odličnega sodelovanja med občino Litija, Upravno enoto in Ministrstvom za javno upravo. Selitev je izjemnega pomena tako za stranke kot tudi zaposlene, saj so prostori za stranke prijaznejši in dostopnejši, hkrati pa zaposlenim omogočajo bolj kakovostno in učinkovito delo. Uporabnikom storitev upravne enote bo tako zagotovljena večja zasebnost pri urejanju zadev, možnost individualne obravnave, velika pridobitev pa je tudi približanje storitev starejšim, gibalno oviranim osebam in staršem z vozički, saj je dostop zanje prilagojen.

Upravna enota se je v prostore občine po novi pogodbi preselila sredi junija, natančneje 22. 6. 2020 pa pričela poslovati na novi lokaciji. Območje Upravne enote Litija zajema širok krog uporabnikov javnih storitev, kar 21.293, ki spadajo pod Občino Litija, Občino Šmartno pri Litiji in del Občine Ivančna Gorica s petimi naselji. Organizacijsko je sestavljena iz Oddelka za upravne notranje zadeve ter Oddelka za prostor, kmetijstvo in splošne zadeve.

Minister Boštjan Koritnik se je ob tem zahvalil zaposlenim za trud ter dejstvo, da kljub tegobam, ki jih prinaša selitev, niso pozabili na prijaznost in strpnost. Ob tem je minister dodal: »Na Ministrstvu za javno upravo pospešeno moderniziramo prostorske pogoje upravnih enot, kar prinaša boljše pogoje za delo zaposlenim in lažje ter bolj učinkovito opravljanje storitev državljankam in državljanom. Tako smo v sredo odprli nov in lepo prenovljen sedež upravne enote Ljubljana, v petek pa bomo na enotno moderno lokacijo uradno preselili tudi upravno enoto Koper. Prav tako pa že potekajo intenzivni pogovori, da se na enotno lokacijo v center mesta preseli tudi upravna enota Maribor.«

Podrobneje:

Za potrebe opravljanja dejavnosti UE Litija je bila dne 23. 8. 2019 med Očino Litija, Ministrstvom za javno upravo in UE Litija sklenjena Ugotovitvena pogodba o brezplačni uporabi poslovnih prostorov na naslovu Jerebova ulica 14 v Litiji in dne 28. 1. 2020 Aneks št. 1 k Ugotovitveni pogodbi, na podlagi katerih je UE pridobila v uporabo 545,91 m1 poslovnih prostorov in pravico souporabe avle v izmeri 187,53 m2 in souporabe sanitarij v izmeri 20,70 m2, vse v tretji etaži objekta. Prostori so dostopni z dvigalom in po zunanjem stopnišču. Pisarniška oprema je v lasti UE.

UE se je v prostore občine po novi pogodbi preselila v dneh od 19. do 21. 6. 2020 in dne 22.6. 2020 pričela poslovati na novi lokaciji.

Do omenjene preselitve je UE Litija poslovala  v poslovnih prostorih v lasti RS na naslovu Ulica Mire Pregljeve 4, ki se nahajajo v neposredni bližini sedanje (nove) lokacije. Prostori obsegajo 410,85 m2 in so bili v upravljanje MJU pridobljeni od FURS v letu 2015.

RS MJU ima z Občino Litija sklenjeno najemno pogodbo za potrebe uporabnika GURS, in sicer za 198,51 m2 poslovnih prostorov na naslovu Jerebova 14 v Litiji. Poslovni prostori se nahajajo v tretji etaži navedene stavbe, uporabnik si deli vhodno avlo in sanitarije z UE. Najeti prostori obsegajo 8 pisarn v neto izmeri 158,87 m2. Mesečni strošek najema znaša 1.197,85 EUR, obratovalni stroški pa znašajo povprečno cca 700,00 EUR.

vir: Ministrstvo za javno upravo

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi