Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Program socialne aktivacije – Točka SoDELOVANJA v polnem zagonu

Program socialne aktivacije – Točka SoDELOVANJA, ki ga v Litiji izvaja Izobraževalni center Geoss, je v polnem zagonu. Pisana skupina posameznikov in pestre vsebine programov puščajo sledi pri izvajalcih in udeležencih programa. Nastopilo je tudi težko pričakovano pridobivanje praktičnih izkušenj za trg dela pri izbranih delodajalcih. Vtisov se je v sicer kratkih, a bogatih dveh mesecih zbralo mnogo. Naši udeleženci so trenutno polno aktivni pri delodajalcih, obiskujejo pa tudi delavnice, ki jih pripravlja IC Geoss. Na eni izmed teh delavnic smo zbirali vtise in spodaj delimo utrinke, ki so nastali izpod peresa kreativnih in z doživetji obogatenih udeležencev:
Začetek nečesa novega, dan začetka programa Socialna aktivacija v IC GEOSS. Super, to ni še eden standardni dan – vstani, umij se, popij kavo in začni pospravljati, čistiti ipd. Ob devetih se program začne … Naše današnje druženje ter spoznavanje se je odvilo kar hitro. Trajalo je od 9.00 do 13.00. Polna novih vtisov ter poznanstev sem se odpravila domov. Kaj novega v programu SA mi bo prinesel jutrišnji dan? LET THE ADVENTURE BEGIN!

Težko pričakovana ura. Prvič videna Mateja Svet. Ponosna, da sem odraščala v njeni dobi uspeha v smučanju. No, naj se vrnem k temu, kar sem ti želela povedat. Res nisem vedela, kaj pričakovati, a njen odnos do dela me je fasciniral. Tako osebna je in vživeta v svoje delo. Lahko bi jo poslušala ure in ure. Njen stik z ljudmi je neverjeten. Je ena tistih ljudi, ki ti ostane v spominu, tudi če odmisliš njeno preteklost. Hvaležna za to, da sem jo spoznala, hvaležna za njeno delo.

Končno! Prvi dan pri delodajalcu. Polna pričakovanj se zjutraj usedem v avto in odpeljem v Litijo … S sodelavko načneva pogovor, kot da sva stari prijateljici. Pogovorimo se o načrtu dela, saj je veliko stvari za postoriti in se naučiti: Od sortiranja po velikostnih številkah, barvi … Trgovinsko delo ni kar tako – še dobro, da so obleke, kombinacije ter stilsko delo moja strast. Pogledam na telefon: »O, saj je že čas za odhod domov. Tole je pa minilo, kot bi s prstom mignila!«

Bil je drugi dan dela pri delodajalcu, ko sem proti koncu dneva postala rahlo nervozna, saj se je ura bližala drugi popoldne, jaz pa še vedno nisem končala dela …Tu pa se je moja napetost kmalu razblinila …V istem momentu sva se z osebo spogledali in na glas nasmejali, dan pa je tako postal bolj sproščen. 


Pridobivanje izkušenj pri delodajalcih, krepitev kompetenc, ustvarjanje in aktivno sodelovanje bodo naši spremljevalci tudi v prihodnosti. Program se v tem duhu seli v mesec maj.

Oglejte si tudi