Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Veličastni toplar postavljen - projekt Nazaj k naravi

Z društvom Lojtra pomladi in poletja radi preživljamo v naravi. V praksi to pomeni, da večino seminarjev, delavnic, mladinskih izmenjav in mednarodnih usposabljanj v teh letnih časih izvajamo zunaj, na lokaciji v bližini Litije.

Na tej lokaciji v Ponovičah je tudi zahvaljujoč projektu Nazaj k naravi in koordinaciji tega dela projekta s strani Nesta d.o.o. zrasel nov toplar. To v praksi pomeni, da bo lokacija primerna za izvajanje programov tudi v bolj mrzlih mesecih, saj bo zgornji del toplarja zaprt in izoliran. 

Zelo smo ponosni in se že veselimo novih podvigov. V videu spodaj pa si lahko ogledate proces podiranja starega toplarja in postavitve novega.

Društvo Lojtra, Društvo Sožitje Litija in Šmartno ter Nesta d.o.o. skupaj izvajamo projekt Nazaj k naravi, nadgradnja učnega okolja v naravi za namen izvajanja in promocije izobraževalnega turizma. Projekt Nazaj k naravi sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

www.drustvolojtra.si

https://www.facebook.com/lojtradrustvo

Oglejte si tudi