Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Uspešno izvedena druga Plesna inFuzija

V soboto, 23. 11. 2019, je v Plesno športnem društvu NLP potekala druga Plesna inFuzija, kot je poimenovana serija plesno ustvarjalnih dogodkov za otroke, mladostnike in odrasle.

 

Prvi del je bil namenjen najmlajšim. Zaplesali so pravljico Mišek Miško in Belamiška, prirejeno po pravljici Ferija Lainščka. Pravljica govori o belih miškah, ki živijo v mesu in sivih miškah, ki živijo na vasi. Med seboj se ne marajo najbolj. In vsi se jezijo, ker sta Belamiška iz mesta in Mišek z vasi najboljša prijatelja. Pravljica se seveda končna srečno.

 

Drugi del je bil namenjen sodobnemu plesu, saj si v društvu želijo, da njihovi plesalci spoznajo čim več plesnih zvrsti. Povabili so Uršo Rupnik, ki je v prejšnjem letu že izvedla plesno delavnico v Litiji. Urša je plesalka, koreografinja ter plesna pedagoginja in je ena izmed najbolj prepoznavnih ustvarjalk na področju sodobnega plesa v Sloveniji. Pripravila je dve delavnici: začetno za mladince in napredno za člane. Vsi udeleženci so se spoznali s tehnikami sodobnega plesa in se naučili kratko kombinacijo.

 

Tretja Plesna inFuzija prihaja že v decembru, dobrodošli!

Oglejte si tudi