Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

LILA aktivno v začetek leta

Dejavnosti v vseh sekcijah društva so tudi v teh zimskih mesecih potekale uspešno. Konec februarja so se člani zbrali na občnem zboru, pregledali preteklo delo in sprejeli program za leto 2018.

 

Otroci iz CICI in MALE LILE so že v decembru sodelovali pri okrasitvi izložb v mestnem jedru z zimskimi motivi.  V  času pustovanja pa so nas iz izložb gledali otroški klovni, odrasli likovniki pa so dodali maske - mozaike.

 

V počastitev slovenskega kulturnega dne je bila v Glasbeni šoli Litija - Šmartno odprta samostojna razstava GABRIJELE HAUPTMAN.

 

MOZAIKI in REGRAT:  Jeseni 2017 so se odrasli likovniki odločili, da se naučijo izdelati mozaik in sicer na način, da naredijo  vse sami, tudi mozaične ploščice. Pod vodstvom mentorja mag. Zorana Pozniča je devet članov opravilo večmesečno zahtevno delo:  izbiro motiva in risbe, izdelavo in barvanje ploščic iz das mase, pripravo podlage, polaganje in lepljenje ploščic, fugiranje in dokončanje s premazi. Ustvarjalci so se odločili upodobiti motive iz vaške situle, živali in slovanske bogove in boginje.

Na razstava, odprti 8. marca v Knjižnici Šmartno, se predstavljajo: NUBIA ANŽEL, ANDREJ HOSTNIK, JELKA JANTOL, DANIJELA KUNC, ALEKSANDER LAVRENČIČ, JOŽA OCEPEK, SABINA SLANA CVIKL,  MARIJA URANKAR MURN IN ANITA VOZELJ.

Tudi člani sekcije LILA PIŠE niso držali rok križem. Bili so ustvarjalni in se razveselili, saj so dela objavljena v literarni reviji REGRAT, ki izhaja pri Knjižnici Litija. Predstavljena so bila skupaj z razstavo mozaikov in petjem Učiteljskega PZ KUD LITUS. V LILA REGRATU je objavljena poezija in proza. Avtorji so: MAGDA GROZNIK, ANDREJ HOSTNIK HRABRI, GABRIJELA HAUPTMAN, JELKA JANTOL, MARJETA MLAKAR AGREŽ, JOŽA OCEPEK JOSIPINA in MARIJA SMOLEJ. Regrat prinaša tudi likovna dela, ki so jih prispevali: GABRIJELA HAUPTMAN, SARA HOSTNIK, JELKA JANTOL, ROMAN KOVAČIČ IN MARIJA SMOLEJ.

Oglejte si tudi