Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

4. revija predšolskih in mlajših šolskih otroških pevskih zborov občine Sevnica 2019

Otroško veselje in igrivost, ki ju poveže še lepa pesem, so vedno zagotovilo za čarobno ozračje, ki vedno privabi številne poslušalce. Tako je bilo tudi na 4. reviji predšolskih in mlajših šolskih pevskih zborov občine Sevnica 2019.
Na pevskem srečanju, ki ga pripravlja sevniška območja izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, je na odru sevniške kulturne dvorane nastopilo naslednjih šest pevskih sestavov:

 

zborovska pripravnica Pikapolonice Osnovne šole Krmelj in glasbena pripravnica Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, oba zbora sta nastopila pod taktirko zborovodkinje Maje Zorič; glasbena pripravnica Osnovne šole Tržišče pod vodstvom zborovodkinje mag. Mateje Repovž Lisec, predšolski pevski zbor Škratki Osnovne šole Blanca, Enote vrtca Blanca, zbor sta vodili zborovodkinji Maja Senica in Diana Kos. Zborovodkinja Tadeja Udovč je sodelovala z zborovsko pripravnico Osnovne šole Boštanj, nastopil pa je tudi najštevilčnejši predšolski pevski zbor Vrtca Ciciban Sevnica z zborovodkinjo Melito Železnik.

 

Pevsko popoldne se je sklenilo s skupno pesmijo Naša četica koraka, zapeli pa so jo vsi nastopajoči zbori. Velikemu zboru je dirigirala zborovodkinja mag. Mateja Repovž Lisec, na klavirju pa jo je spremljal pianist Dejan Jakšič.

Revije se je udeležila tudi dr. Inge Breznik, svetovalka za glasbeno umetnost na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo; Tanja Urek pa je z izbranimi  besedami koncert prijetno povezovala.

 

Ta veseli dogodek je bil tudi kamenček v mozaiku Tedna ljubiteljskega kulture, ki je letos potekal od 17. do 26. maja.

 

Katja Pibernik,

JSKD OI Sevnica

 

 

Oglejte si tudi