Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vse sadike našle nove lastnike

V Društvu Enkraten teater smo letos v maju ponovno izvedli menjavo sadik in semen, kjer se je družilo nekaj več kot 30 ljubiteljev vrtičkanja in lastne pridelave hrane. Dogodek organiziramo, ker so nam te teme pomembne in želimo ozaveščati o pomenu lastne pridelave in predelave hrane, ki pomembno prispeva k zdravi, lokalni prehranski samooskrbi. Predvsem pa se radi družimo in željni novih znanj radi prisluhnemo modrostim za uspešen pridelek.

Pri podajanju znanja kako do zasaditve vrta za oskrbo z zelenjavo skozi celo leto nam je pomagala naša stalna spremljevalka menjav, Fanči Perdih, ustanoviteljica kooperative Amarant, ki prideluje ekološka semena in sadite ter soavtorica knjige Sveža zelenjava z domačega vrta 365 dni.

Menjave so se udeležili tako izkušeni vrtičkarji kot tisti, ki so se za to šele odločili. Na menjavi se za vsakega najde nekaj. Nekateri samo prinesejo in podelijo svoje viške sadik in semen, spet drugi pa jih le z veseljem sprejmejo v svojo oskrbo. Tako da vedno vabljeni vsi, tudi če za menjavo v določenem obdobju nimate sadik. Vedno je dobrodošla tudi rabljena oprema, cvetlični lončki, rože in izkušnje, ki jih lahko podelite. Tokrat nas je pospremilo še lepo vreme, ki se je prileglo po deževnem obdobju. Mi smo navdušeni nad letošnjo menjavo sadik in semen. Predvsem z veseljem opazujemo, kako uspevajo na našem vrtu.

Pridružite se nam prihodnje leto.

Letos se je menjava sadik in semen odvijala 15. 5. 2023 v Ribčah. Za prihodnje menjave nas spremljajte na Facebook strani: www.facebook.com/enkraten.si ali spletni strani http://www.srce-me-povezuje.si/enkraten. Lahko se nam pridružite kot člani društva in boste o vseh aktivnostih obveščeni na svoje posredovane kontakte. Najdete jo na povezavi. Ostanimo povezani.


Oglejte si tudi