Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
-5°C
JUTRI
3°C
1°C
Oceni objavo

Usposabljanje in zaključna konferenca projekta NTC – Povezujmo se

Izobraževalni center Geoss je v tednu med 18. in 22. septembrom skupaj s partnerskimi organizacijami projekta Need to Connect sodeloval na usposabljanju za mlade mamice in predstavil svoje nacionalne rezultate na španski nacionalni konferenci, ki jo je organizirala Consultoría de Innovación Social, ki se nahaja v Španiji (Torre del Mar).

Partnerstvo sestavlja 7 organizacij:


Cilj projekta Need to Connect (NTC) je boj proti osamljenosti, opolnomočenje in povezovanje mladih mater, starih od 18 do 30 let, s pomočjo umetniškega usposabljanja in trajnostne platforme nacionalne skupnosti v vseh partnerskih državah. Projekt se osredotoča na to, da mladim materam daje priložnost in sposobnost, da vplivajo na druge matere v podobnem položaju in jim pomagajo. Splošni cilj je ozaveščanje o problemih med mladimi materami v Evropi, razvoj učnega načrta in programa usposabljanja, ki ga lahko kot orodje za opolnomočenje in povezovanje uporabljajo vse zainteresirane strani, ter vzpostavitev nacionalne trajnostne skupnosti mladih mater.

Na večdnevnem usposabljanju so se mlade mamice iz različnih držav EU povezovale in delile svoje izkušnje, mnenja in nasvete. Svoje zgodbe so imele priložnost zaupati tudi na mednarodni konferenci, ki je potekala v dvoranah centra CAC v kraju Vélez-Málaga. Na konferenci so seveda sodelovali tudi partnerji, ki so predstavili rezultate projekta, za razvoj katerih so si prizadevale tekom projekta:

  • Analiza potreb in poročilo o mreženju - ozaveščanje o težavah in vprašanjih mladih mater v vseh partnerskih državah ter predstavitev umetnosti zainteresiranim stranem in drugim organizacijam kot orodja za opolnomočenje in povezovanje med mladimi materami.
  • Učni načrt, program usposabljanja in odprti izobraževalni viri, ki se osredotočajo na ideje o uporabi umetnosti kot orodja za opolnomočenje mladih mater v partnerskih državah in povečanje njihove zaposljivosti.
  • Skupine skupnosti in platforme za mlade matere, po ena za vsako partnersko državo, v katerih lahko sodelujejo in navezujejo stike.


Rezultati projekta Need to Connect so na voljo na spletni strani projekta. Zaključno konferenco si lahko ogledate na YouTubu, saj je bila predvajana v živo.

Če vas zanima še kaj v zvezi s projektom, se obrnite na eu-projects@ic-geoss.si

Oglejte si tudi