Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

December v LILI v znamenju izobraževanja in razstav

Praznični december, ki je za nami, je v društvu LILA ob rednem ustvarjalnem delu potekal v znamenju izobraževanja, postavitvi svojih del na ogled in že tradicionalnem sodelovanju na Ta veseli dan kulture v organizaciji Knjižnice Litija.

V izobraževalnem delu so si člani LILE pod vodstvom mentorja mag. Pozniča ogledali  razstavo del  Ivane Kobilce v Narodnem muzeju v Ljubljani in pregledno razstavo fotografij Stojana Kerblerja Retrospektiva v Moderni galeriji ter še del njene stalne zbirke. V Delavski  dom Trbovlje  so se likovniki odpravili na ogled filma o umetniku Rodinu, kjer je prav tako izobraževalni del s predstavitvijo dodal mag. Poznič.


V decembru so bile na ogled tri razstave, in sicer Likovna ustvarjalnica  2018 v avli občine Litija ter dve razstavi v Knjižnici Litija O vinu in ljubezni in Spomin na Cankarjeve misli. Z omenjenima razstavama in literarnim prispevkom je LILA pridala svoj delež k sicer vseslovenskemu obeleževanju Prešernovega rojstva pod imenom Ta veseli dan kulture.

 

Ob še čisto svežem letu 2019 vam želimo zdravja, veselja in da najdete čas za sebe in ustvarjanje!

Predsednica: Joža Ocepek

Oglejte si tudi