Logo MojaObčina.si

Litija

JUTRI
3°C
-1°C
PET.
5°C
-1°C

10.Arheološki pohod Po poti velikega kneza z Vač

3198
Vstopnina: Štartnina: 15 EUR. Za otroke do 10. leta starosti je pohod brezplačen.

Društvo GEOSS in Družinsko gledališče Kolenc prisrčno vabita na 10. arheološki pohod »Po poti velikega kneza z Vač«, ki bo v nedeljo, 2. aprila 2017.

 

Dogodek se bo pričel z ogledom društvenih zbirk ob 10. uri v Domu Petra Svetika na Vačah. Ob 11. uri pa bo sledil približno 7 km dolg pohod po arheološkem najdišču.

 

Tokrat bomo predstavili drugo, manj znano situlo z Vač. Ima en sam figuralni pas. Upodobljena je čreda koz, ki sledijo pastirju. Ta arheološka najdba iz 5. stol. pr.n.š. je bila odkrita na Ravnih njivah nad Vačami.

 

Ob poti nas spremljala gledališka igra, postavljena v čas železne dobe. Zgodba pripoveduje o velikem knezu z Vač in njegovem neodgovornem sinu, ki cele dneve poležava. Njegovo obnašanje spravlja kneza v obup, zato se odloči, da mu bo naložil zahtevno nalogo, da dokaže, da je vreden prestola.

 

Ob zaključku pohoda bo postrežena knežja topla malica z jedmi iz železnodobnih prvin. Predviden zaključek dogodka je okrog 16. ure.

 

Program bodo povezovali arheologinja, dr. Vojka Cestnik, geolog Blaž Zarnik in etnologinja Anka Kolenc. Gledališko zgodbo bo uprizorilo Družinsko gledališče Kolenc.

 

Pohod je srednje zahteven. Pohodniki naj imajo primerno obutev.

 

Obiskovalci, ki ste se naših pohodov že udeležili, prinesite s seboj izkaznico z dosedanjimi vpisi arheoloških pohodov in zbirajte žige! Za vsakih 6 žigov prejmete darilo.

 

Štartnina: 15 EUR.

 

V štartnino so vključeni: program z gledališko igro, izkaznica, zloženka, pogostitev ob dobrodošlici, knežja malica (naravni napitki, zelenjavne in mesne dobrote, medene slaščice). Za otroke do 10. leta starosti je pohod brezplačen.

 

PREŽIVITE Z NAMI PRIJETNO NEDELJO NA VAČAH!

 

Več informacij: www.drustvo-geoss.si; FB: Arheološki-pohodi-Po-poti-velikega-kneza-z-Vač; tel.: (01) 897 66 80/ 041 895 852 (Družinsko gledališče Kolenc).

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!