Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

Sašo Tomažiču v spomin

Umrl je Saša Tomažič, dobitnik Zlatega lenarškega grba leta 2019. Življenjska pot je Saša Tomažiča pripeljala v Slovenske gorice leta 1965, ko se je  zaposlil na OŠ Jurovski Dol kot učitelj fizike in matematike. Leta 1973 se je preselil v  Lenart. Leta 1977 se je zaposlil na OŠ Lenart. Od leta 1983 pa do upokojitve leta 2000 je bil ravnatelj Osnovne šole Franca Rozmana Staneta Maribor. Uvedel je številne novosti, zlati na področju zgodnjega učenja tujih jezikov  in računalniškega opismenjevanja. Z uvajanjem računalnika v vse oblike dela osnovne šole je pričel že leta 1986. Saša Tomažič je bil v mladosti aktiven športnik, igral je odbojko, z  mladinsko  ekipo mariborskega Branika je bil  podprvak Jugoslavije in  prvak Slovenije.
Za svoje delo na  področju šolstva je prejel priznanje Raziskovalne in izobraževalne skupnosti in Šilihovo nagrado. Republika Slovenija mu je leta 2001 podelila najvišjo državno nagrado na področju šolstva za življenjsko delo v vzgoji in izobraževanju na področju osnovnega šolstva.
Po upokojitvi je bil aktiven v društvih. Od 2002 do 2006 je bil predsednik  Društva upokojencev Lenart, takrat so v društvu zaživele številne kulturne in športne dejavnosti, organizirali so srečanja in izlete.
Pečat je s  svojim delom pustil tudi v Občinskem svetu Občine Lenart, v katerega je bil izvoljen leta 2002, 2010 in 2014. Prav tako je bil aktiven  v številnih organih občinskega sveta in Občine Lenart.
Bil je velik ljubitelj kulture, nikakor pa ne gre prezreti njegove solidarnosti in humanitarne dejavnosti. V mladosti je bil član prostovoljnega gasilskega društva, Rdeči križ Slovenije mu je podelil zlati znak za dolgoletno ustvarjalno delo v tej organizaciji. Prejel je Zlati lenarški grb za življenjsko delo na področju osnovnega šolstva.
Saša Tomažič je s svojim delom pustil pečat v občini Lenart, spominjali se ga bomo s spoštovanjem in hvaležnostjo.

Oglejte si tudi