Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
14°C
3°C
Oceni objavo

Kulturna raznolikost in izjemni uspehi ob prazniku Občine Lenart

Proslava v počastitev praznika Občine Lenart je potekala v petek, 3. novembra, in je bila enkratno središče prazničnih dogajanj v občini. Poleg kulturnega programa je bila proslava tudi priložnost za podelitev priznanj posameznikom in skupinam, ki so s svojimi dosežki izstopali.

Kulturni program je bil ena izmed osrednjih točk proslave. Na odru so se izmenjevali nadarjeni izvajalci, ki so s svojimi nastopi navdušili občinstvo. Med njimi so bili Eva in Matic Lorbek, Blaž in Žan Trobas, Agnes Kojc, Manca Lihtenvalner, David Lorenčič iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart, Plesni krožek OŠ Lenart, Zoja Mlinarič iz OŠ Voličina ter Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart, ki je ob vhodu v kulturni dom prihajajoče goste pozdravil z glasbo. Vsi nastopi so občinstvu pričarali nepozaben večer. Dogodek je povezoval moderator Stane Kocutar, ki je z izjemnim šarmom vodil program.

Na osrednji slovesnosti so podelili kar nekaj priznanj: priznanja so bila podeljena učencem, ki so v času osnovnošolskega izobraževanja dosegli odličen učni uspeh: Veronika Bokan, Katja Smonkar, Ema Veronik, Lucija Vinter, Gal Zavasnik, Anuška Fluher, Jurij Horvat, Eva Kaučič, Manca Lihtenvalner, Andraž Petek, Nika Vezovnik iz OŠ Lenart in Tjaž Hadžiselimović, Julija Horvat, Mija Marušič, Jure Sirk, Maks Šešerko, Neža Štruc, Neja Ornik, Alen Sužnik, Lana Toplak in Laura Vugrinec iz OŠ Voličina.

Posebej so bili izpostavljeni zlati maturanti, ki so dosegli izjemne rezultate na maturi: Kaja Rajter, Timoteja Kramberger, Ana Breznik in Jurij Šuman ter izjemno uspešni študenti Luka Falež, Nejc Kurbus, Špela Mihelin, Tina Kolarič, Karin Petko Strmšek in Dominik Petko.

Na koncu pa je prišla podelitev priznanj Občine Lenart za leto 2023. Župan Občine Lenart je izročil Priznanje Prostovoljnemu gasilskemu društvu Lenart, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Selce, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Voličina, Štabu Civilne zaščite Občine Lenart ter Nejcu Kurbusu in Avgustu Seničarju za njihov prispevek k občini.

Podeljena so bila tudi posebna priznanja, in sicer Plaketa Občine Lenart, ki je bila podeljena Zali Verbošt, Bronasti lenarški grb, ki ga je prejela Olga Ornik, Srebrni lenarški grb, ki ga je prejel Leopold Hameršak, ter Zlati lenarški grb, ki je bil podeljen Miranu Zorecu.

Proslava v počastitev praznika Občine Lenart 2023 je tako združila kulturni program, priznanja za dosežke in občinsko povezanost ter obenem poudarila pomen skupnosti in njenih izjemnih posameznikov.


Oglejte si tudi